≫ 

VUČIĆ ZAGRMEO: Srbija će imati najmanje 10 ubedljivo najmoćnijih letelica na Balkanu

- Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja - naveo je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na RTS-u da će Srbija posle nabavke aviona iz Rusije imati najjaču vojnu avijaciju u regionu.

Vučić "isprobao" jedan od Migova 29 koji stiže u Srbiju, za koje ruski pukovnik kaže da su NEPOBEDIVI (FOTO)

- Tako se pravi država, ne da se jednima govori jedno, drugima drugo. Ja u Moskvi pričam da je Srbija na evropskom putu, a u Vašingtonu kažem da nećemo uvoditi sankcije Rusiji. To je naša politika i tako se pravi jaka Srbija - rekao je Vučić.

Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i to je odluka Skupštine. O nabavci aviona govori se od 1988. godine.

- Ja sam to tražio od predsednika Putina i molio jer je moj posao da brinem, busamo se u prsa i dajemo neodmerene izjave ili da gledamo kako možemo da zaštitimo našu zemlju - rekao je Vučić i naveo da mnogi kao govore o ruskim avionima, mig-29, govore da su "obične kante".

Četiri aviona biće remontovana, naveo je Vučić.

- Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja. Mi uzimamo rakete da ne daj bože, zlu ne trebalo, možemo da upotrebimo - smatra Vučić. - Ovo su najsnažniji avioni koji postoje!

- Mi gubimo 4 miga jer ne umemo sami da ih remontujemo. Ukupno bi nas koštali 600 miliona evra, da kupujemo nove. U narednih 14 godina imaćemo 10 strahovito moćnih letelica - naveo je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    22. decembar 2016 | 21:57

    Лепо је што смо све то купили, тј.добили, користиће. Само не знам да ли овај човек све нас заиста сматра дебилима без мозга као што су ови његови ботови што пишу коментаре овде. Вероватно је негде научен да је већина неписмена и да се тако најбоље влада плебсом. П.С. И даље Бугарска има јачу авијацију, а имају и С-300 систем. Са Грчком је смешно да се поредимо. Толико о нашој снази на Балкану.

  • Isa

    22. decembar 2016 | 21:09

    Komacno neko misli i na bezbednost drzave. Najjaci smo u regionu

  • Bogdan

    23. decembar 2016 | 08:41

    Svaka čast premijeru na zalaganju za bezbednost svih nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA