Stojanović u ponedeljak očekuje rešenje za poslanike Pokreta socijalista

Aleksandar Vulin je pozvao na jedinstvo uz poruku da članovi njegove partije moraju da slede politiku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića

  • 5

Nakon što su se poslanici Srpske liste iz redova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista sukobili povodom smene Ljubomira Marića sa funkcije ministra administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova, gde je na njegovo mesto postavljena Mirjana Jevtić iz Pokreta socijalista, usledila je žustra rasprava između poslanika Srpske liste i Vulinovih socijalista na Kosovu.

SNOSIĆE POSLEDICE oni koji su se vratili u kosovsku skupštinu: Stojanović o pet poslanika Srpske liste

Dan nakon razmene oštrih reči, smirile su se tenzije.

Aleksandar Vulin je pozvao na jedinstvo uz poruku da članovi njegove partije moraju da slede politiku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Sa druge stane, zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, je gostujući sinoć u emisiji "Kažiprst" na B92 pokazao da je spreman na kompromis, da će tražiti konkretna rešenja od Vlade Srbije, ali je takođe i priznao da su njihove izjave bile prenagljene i ishitrene.

- Najvažnije da je malo spuštena retorika i tenzija. Nama je potrebna stabilnost, i političko jednistvo na Kosovu, i mislim da će u ponedeljak od 9 do 9:30 sve to biti rešeno - rekao je zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović u emisiji "Kažiprst".

Printskrin: Youtube/RTV PULS Printskrin: Youtube/RTV PULS

On je takođe dodao da je vrlo važno da je i ministar Vulin dao izjavu koja ie u prilog tome da treba direktno da se razgovara.

- Prva izjava na koju smo oštrije reagovali je možda takvu reakciju i zaslužila, iskreno govoreći možda smo malo i preterali, ali je za nas teško kada dobijamo nepotpuno jasne poruke sa različitih adresa u Beogradu - rekao je Stojanović.

On napominje da će se problem će rešiti, a svi koji se bave politikom na Kosovu i Metohiji će shvatiti da postoji samo jedna politika, a ne dve ili više. a da će svi oni koji su učestvovali u prljavim manifetlucima, snositi političku odgovornost.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Nisu samo Srbi u tome učestvovali, več i Albanci, sve ćemo to raščistiti i postaviti jasan put za ubuduće. Borićemo se za srpske interese i vrlo je bitno da niko pojedinačno ne pomisli da je toliko važan da može sam da profiliše neku politiku  -rekao je zamenik kosovskog premijera.

- Tražićemo konkretne rezultate, tražićemo od Vlade Srbije da se izglasa Dekret o osnivanju zajednice srpskih opština na teritoriji Kosova - zaključio je Stojanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saško

    24. decembar 2016 | 15:31

    Država Srbija će i njih dobro nagraditi. Tako je i 2008. godine je igrajući na kartu patriotizma terala ljude da napuste svoje poslove u kosovskim institucijama uz obećanje da će ih zaposliti u srpskim institucijama i tim ljudima ni do današnjeg dana nije rešen status. Ostavljeni, zaboravljeni i na rubu egzistencije. Ja sam jedan od tih ljudi.Do današnjeg dana niko se nije nas setio. Na ta radna mesta su samo došli drugi ,, Srbi” i nikom ništa. Oni koji nisu poslušali državu Srbiju oni su dvostruko nagradjeni. Vlada iz Prištine im je za nagradu povećala platu skoro duplo, a oni koji imaju primanja iz Srbije, država Srbija im nije ukunula ta primanja. Srbija uvek nagradi one koji su protiv nje i koji rade protiv njenih interesa… Tako će biti i u ovom slučaju.

  • OBILIC

    25. decembar 2016 | 17:41

    SOCIJALIZAM I KOMUNIZAM JE IZMIŠLJEN OD INPERATORA TEK TOLIKO DA SE ZNA

  • Pakistanac

    25. decembar 2016 | 15:53

    Zar Vulin ima clanove partije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA