• 59

Skupština danas, nakon glasanja, raspravlja o 1.400 amandmana

Glasaće se i o izboru člana Saveta guvernera NBS, člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, članova Saveta REM, člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kao i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki

 • 59

Skupština Srbije glasaće danas o potvrđivanju tri sporazuma, među kojima je i Ugovor o zajmu sa kineskom Export-Import bankom za izgradnju autoputa, deonice Sučin-Obrenovac, kao i o nekoliko kadrovskih rešenja, a posle glasanja počeće razmatranje oko 1.400 amandmana podnetih na predložene zakone.

SKUPŠTINA I DANAS RADI PUNOM PAROM: Posebna sednica, pa rasprava o 700 amandmana

Poslanici će se izjasniti i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Glasaće se i o izboru člana Saveta guvernera NBS, člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, članova Saveta REM, člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kao i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Skupština će se izjasniti i o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javno tužilaštvu u Trsteniku.

SKUPŠTINA NASTAVLJA RAD: Danas o amandmanima na zakone o poljoprivredi

Posle glasanja, poslanici u 14 sati treba da počnu razmotranje 1.424 amandmana na podnete zakonske predloge, o kojima je juče završena objedinjena načelna rasprava.

Skupština treba da razmotri amandmane na izmene zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, izmenama Carinskog zakona, kao i Predlogu zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Razmatraće se i amandmani na izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i na izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

SKUPŠTINA NASTAVLJA RAD: Danas o Zakonu o stanovanju, vizama sa Kinom, upravljanju aerodromima

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija "HIP - Petrohemija", Pančevo, prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije" a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Poslanici razmatraju i izmene Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Predlog zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Na dnevnom redu je i izmena Zakona o uređenju sudova, koju je podneo poslanik SNS Aleksandar Martinović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • mina

  27. decembar 2016 | 11:33

  Da li ce opozicija moci da se suzdrzi od haosa i cirkusa?

  178
  0

  Podelite komentar

 • Neks

  27. decembar 2016 | 10:54

  Kakve li su gluposti spremila "gospoda" iz opozicije za danas?!

  177
  1

  Podelite komentar

 • Suza

  27. decembar 2016 | 15:37

  Nadam se da bar danas opozicija nece opstruirati rad parlamenta.

  175
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok