• 61

KOSOVSKI SRBI POSLUŠALI VUČIĆA: Zamrzavaju učešće u privremenim organima, Jevtićeva napušta Ministarstvo

Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas tako i za sve Srbe na KiM nesporan, piše u saopštenju

  • 61

Srpska lista je saopštila danas da njeni poslanici zamrzavaju učešće u radu kosovske skupštine i vlade. U saopštenju koje je potpisao šef poslaničkog kluba i predsednik Srpske liste Slavko Simić, takođe se navodi da će Mirjana Jevtić napustiti ministarstvo lokalne samouprave.

Vučić: Voleo bih da nastavim da radim ovaj posao! Jeremić i Janković favoriti na izborima

VULINU PRETI HAPŠENJE NA KIM: Ne priznajem njihov sud!

- Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas tako i za sve Srbe na KiM nesporan. Zato mi poslanici Srpske liste u parlamentu privremenih institucija na KiM objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke predsednika Vučića i da zamrzavamo svoje učešeće u radu Skupštine i Vlade KiM - ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako se precizira, u skladu sa zahtevom premijera Vučića, Mirjana Jevtić će napustiti ministarstvo lokalne samouprave, jer ona, kao Srpkinja sa KiM, poštuje autoritet i zahtev premijera Republike Srbije i ponašaće se u skladu sa tim.

- Niko za Srbe na KiM nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba srpskog naroda na KiM nije moguća i neće biti uspešna ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tesna veza između pretstavnika Srba na Kim i predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića -, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Kako se ističe, Srpska lista okuplja sve Srbe na KiM bez obzira na njihovu političku pripadnost, ona je nastala kao plod naše potrebe da ostvarimo mogućnost za zajedničko delovanje i uspešnu borbu za opstanak i napredak našeg naroda na prostoru KiM, zato i naše delovanje mora biti primer jedinstva i zajedničke borbe u budućem formiranju ZSO.

- Aleksandar Vučić ima naše puno poverenje i zahvalnost za trud i posvećenost rešavanju naših problema, Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, tako je bilo i tako će biti - ističe se u saopštenju.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Komentari

  • Domino

    Jedinstvo je nešto što će doprineti da se prava Srba na Kosovu zaštite i da se ispune svi sporazumi koji su potpisani sa predstavnicima na KiM-u!

  • Alisa9

    Doneli su najbolju moguću odluku, samo ujedinjeni možemo uspeti.

  • Goran

    Naravno da slusaju Vucica, znaju ko ima podrsku naroda

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima