Dačić o predsedničkim izborima: SPS može da razgovara samo sa SNS o zajedničkom kandidatu

Ako Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka žele da o tome razgovaramo, razgovaraćemo kad oni misle da je vreme, rekao je Dačić

  • 4

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da SPS ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, već samo da razgovara o zajedničkom kandidatu, posebno ako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić želi da se kandiduje.

Vučić: Voleo bih da nastavim da radim ovaj posao! Jeremić i Janković favoriti na izborima

Srbija pucala sebi u noge? NE MEŠAJTE SE: Dačić o stranim diplomatama (FOTO)

- Ako Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka žele da o tome razgovaramo, razgovaraćemo kad oni misle da je vreme. Do sada nije bilo razgovora - rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je dodao da nikome ne priznaje da je favorit.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Druga je stvar je ako Aleksandar Vučić želi da se kandiduje. On je lider ove koalicije i o tome možemo da razgovaramo kao o zajedničkom kandidatu-  rekao je Dačić i dodao da ga ne interesuje priča o tome da on bude zajednički kandidat koalicije SNS-SPS.

On je rekao da će se ukoliko se Vučić ne kandiduje "sve moguće sile sveta kojima se ne sviđa šta se radi ovde, i domaće, ujediniti oko toga da pobede Vučića bez učešća Vučića".

Dačić je dodao da aktuelni predsednik Tomislav Nikolić nije zatražio podršku SPS-a i da nema potrebe da se o podršci njegovoj kandidaturi izjašnjava.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    28. decembar 2016 | 14:01

    Dacic je dobar politcar cemu to uvlacenje Vucicu pa nije bog

  • Igi

    30. decembar 2016 | 10:01

    Lako je sa Dačićem. Kako tata kaže.

  • Milence

    28. decembar 2016 | 19:34

    Za mene nije iznenadjenje to sto su potekli iz istog braka razlicitih partija, ali iste ideologije.To vam dodje kao braca po banine linije.Radasin I Milasin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA