SPS: Dok bi Tramp dogovor sa Rusijom, LDP bi da ih napadnemo

Stavovi LDP-a i Čedomira Jovanovića su duboko protivni ne samo Srbiji, nego i osnovnim principima spoljne politike kojih se drži svaka zemlja, navodi SPS u najnovijem reagovanju u "ratu saopštenjima" između te dve stranke

  • 8

Dok novi američki predsednik Donald Tramp traži način za dogovor sa Rusijom, LDP i Čedomir Jovanović traže od Srbije da napadnemo Rusiju, jedinu stalnu članicu Saveta bezbednosti koja stavlja veto kad su ugroženi naši vitalni interesi, saopštio je SPS.

NOVOGODIŠNJA ANKETA: Da se DANAS održavaju izbori EVO ko bi pobedio

Da li Srbiji Deda Mraz donosi poklone iz Rusije ili EU? (FOTO)

Stavovi LDP-a i Čedomira Jovanovića su duboko protivni ne samo Srbiji, nego i osnovnim principima spoljne politike kojih se drži svaka zemlja, navodi SPS u najnovijem reagovanju u "ratu saopštenjima" između te dve stranke.

Socijalisti pitaju šta znači zalaganje LDP za "dekosovizaciju" srpske politike, njihove tvrdnje da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ivica Dačić je potpisao viznu liberalizaciju sa EU, Briselski sporazum i početak pregovora o članstvu Srbije u EU. A šta je potpisao Jovanović, osim lažne garancije Vlade Srbije da Slobodan Milošević neće biti izručen Haškom tribunalu? - dodaje se u saopštenju.

LDP je prethodno saopštio da SPS predstavlja simbol politike lutanja i sukoba, a za lidera socijalista Ivicu Dačića kaže da je "proračunati nacionalista željan konflikata".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Reagujući na prethodno saopštenje SPS-a, u kome se ističe da je Srbija za vreme učešća socijalista u vlasti najdalje otišla u pregovorima o članstvu u EU, LDP navodi da podrška evropskoj ideji u Srbiji nije nikada bila niža i da je to rezultat politike u kojoj se "pre podne otvaraju poglavlja, a po podne ratuje sa susedima i traži politička zaleđina u Rusiji i njenim interesima".

Pre toga, SPS je, reagujući na prethodno saopštenje LDP-a koji je optužio Dačića da svojim izjavama "svesno narušava odnose u regionu i ponovo izaziva i provocira reakciju zemalja u susedstvu", saopštio da "Srbija ne izaziva sukobe, ali neće nikom dozvoliti da je ponižava".

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusica

    3. januar 2017 | 10:45

    Ono sto g. Dacic ima kao profesionalni politicar jeste njegova politicka karijera koja je uvek nosila u srcu interese Srpskog naroda, jednostavan recnik, a sustinski i iskonski tacan, odmeren,neutralan i smiren. Covek koji tuce i pobija sve svoje domace i strane protivnike istinom, odanoscu, cistotom politicke misli da nikoga ne uvredi ili naljuti vec da mu se suparnici dive, da mu se klanjaju sa diplomatskim postovanjem. Cedomir Jovanovic je odradio za USA i CIA-u ilegalno hapsenje ustvari otmicu bivseg predsednika Republike Srbije. Za to ce tek morati da odgovara jer otmica je krivicno delo po ustavu RS.

  • Kori

    3. januar 2017 | 11:45

    Ako Dačić provocira susede, Čeda je tu da provocira nas u Srbiji.

  • Казанџија

    3. januar 2017 | 15:27

    Потурица је увек гори од Турчина овај тј чеда је увек гори од амера

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA