Ljajić o predsedničkim izborima: Spreman sam da se kandidujem

Čekamo poziv SNS na razgovor na ovu temu, izjavio je Ljajić

  • 5
Rasim Ljajić potpisivanje ugovora u Palati Srbije Foto: Telegrafrstv

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri tome da je spreman da se kandiduje za predsednika Srbije i da se njegova stranka pripremila za to. Kaže da još nije bilo nikakvih razgovora sa Srpskom naprednom strankom o predsedničkim izborima.

Stefanović o vanrednim parlamentarnim izborima: Odluka će biti u najboljem interesu građana

MEDIJI hoće sa me POSVAĐAJU sa Vučićem: Mihajlović o predsedničkim izborima

- Ali takođe apsolutno sam spreman za svaku vrstu razgovora, ukoliko koalicija odluči da ima jednog kandidata. Ukoliko koalicija odluči da ima više kandidata, u tom slučaju bih se i ja kandidovao. Čekamo poziv SNS na razgovor na ovu temu - izjavio je Ljajić za dnevni list "Danas".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Na pitanje da li će podržati predlog SNS ko god da to bude, on navodi da moraju prvo da čuju šta je stav SNS, imajući u vidu da su oni najveća stranka u koaliciji.

- Mi imamo obavezu više jer smo bili na listi SNS, a tu je SPS u nešto lagodnijoj poziciji s obzirom na to da su samostalno izlazili na izbore. Želimo da čujemo odluku SNS i kako će se ponašati SPS kao koalicioni partner i na osnovu toga ćemo doneti odluku - naveo je Ljajić.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Komentarišući navode o eventualnim parlamentarnim izborima, Ljajić je rekao da bi voleo da ih ne bude, ali da razume one koji razmišljaju i o održavanju tih izbora.

- Izborni proces svakako koči reforme i usporava administraciju, jer se čeka šta će biti posle sledećih izbora i da li će neki ministar da sedi ili ne. To se dešava u svakoj zemlji - rekao je Ljajić.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SKOJ

    4. januar 2017 | 09:56

    Postovani gospodine Ljajic-u, Iskreno iz sveg srca zelimo vam svaki uspeh, radost, srecu i svako dobro na predsednickim izborima u Republici Srbiji. Vi ste po nama,danas naj bolji i najkvalifikovaniji kandidat za naseg buduceg predsednika republike. SKOJ-EVCI ZA LJAJICA, SRETNO.

  • Novi Pazar

    4. januar 2017 | 09:49

    Nećeš ti nikad izaći na izbore sam,to bi samo pokazalo kolika ti je podrška.

  • D.a

    4. januar 2017 | 09:22

    Dokle vise ovaj veciti ministar u vladi rs,taj bi dao sve samo da je na vlasti,damo jos za patrijarha spc da se kandiduje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA