PRVA SEDNICA VLADE U 2017: Realna projekcija BDP-a (FOTO)

Vlada Srbije je današnjoj sednici, prvoj u ovoj godini, analizirala razvoj sistema statističkih analiza efekata pojedinih mera u saradnji sa Zavodom za statistiku, Sekretarijatom za javnu politiku i direktorima javnih preduzeća.

  • 72

Vlada Republike Srbije održala je danas sednicu na kojoj je analiziran razvoj sistema statističkih analiza efekata pojedinih mera u saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku, Sekretarijatom za javnu politiku i direktorima javnih preduzeća.

JEDAN POZIV MENJA SVE: Čekajući Vučićevu odluku o predsedničkom kandidatu (FOTO)

DOBRA VEST IZ BRISELA: Moguće otvaranje novih poglavlja u februaru

Analizirana je realna projekcija BDP-a sa proizvodne strane što podrazumeva planske projekcije poslovanja za sva javna preuzeća i, tamo gde postoji mogućnost, i za velika privatna preduzeća, kao i trendne projekcije za privatni sektor po delatnostima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Takođe, analiziran je razvoj sistema detekcije i blagovremenog upozoravanja na promene u trendu rasta indikatora poslovanja, a pre svega makroekonomskih indikatora (proizvodnja, izvoz, bruto dodata vrednost).

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na sednici je analiziran i razvoj sistema indikatora za podršku odlučivanja Vlade o merama podrške rastu i održivosti tog rasta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    4. januar 2017 | 22:42

    Samo ovako ozbiljna Vlada moze i hoce da nastavi sa dobrim rezultatima u 2017.godini.

  • filip

    4. januar 2017 | 22:35

    Pa nadam se da ce bdp rasti postepeno i da ce mozda biti visi od projektovane cifre. Smatram da bi bdp svakako trebalo da dostigne taj nivo jer se reforme dogadjaju, radi se na investicijama.

  • Igor

    5. januar 2017 | 00:27

    Vlada Srbije radno od početka godine, Srbija ne sme da gubi korak sa EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA