BOŠNJACI PROTIV DOLASKA NIKOLIĆA U BANJA LUKU: Smeta im proslava 9. januara

Najava Nikolićevog prisustva na obeležavanju Dana Republike Srpske, u Sarajevu je dočekana sa negodovanjem

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da razmisli o dolasku u Banjaluku na obeležavanje Dana Republike Srpske, 9. januara. Radovalo bi mi da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrediti bilo koga u BiH, rekao je Izetbegović

Mektić: Sve je jasno, napad na Vučića osmišljen je u BiH

OVO SRBIJU ČEKA U 2017. GODINI: Četiri ključna izazova pred državom (FOTO)

- Gospodin Nikolić bi trebao da dođe u februaru u Sarajevu. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama - istakao je Izetbegović za sarajevsku N1TV.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, 9. januar je kao praznik ukinut odlukom Ustavnog suda BiH.

- Mislim da gospodin Nikolić ne bi trebao svojim dolaskom stati na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj državi. Radovalo bi mi da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrediti bilo koga u BiH - rekao je Izetbegović.

Prethodno su banjalučke Nezavisne novine objavile da je očekivana zvanična poseta predsednika Srbije Sarajevu, ponovo kako se čini, dovedena u pitanje, ali ovog puta zbog njegovog najavljenog prisustvovanja obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci 9. januara.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ovaj banjalučki dnevnik naime, piše da je dolazak Nikolića u Sarajevo najavljen za februar, ocenjen kao važan događaj koji će ojačati saradnju i veze dve susedne države.

Međutim, najavu njegovog prisustva na obeležavanju Dana Republike Srpske u Sarajevu je dočekan sa negodovanjem.

Foto: Wikipedia/Julian Nitzsche Foto: Wikipedia/Julian Nitzsche

Šefik Džaferović, potpredsednik SDA i predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je juče da se odluke institucija BiH, u ovom slučaju Ustavnog suda BiH, moraju poštovati i da je svako postupanje protivno tim odlukama kršenje Ustava i zakona.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN SA OZRENA

    4. januar 2017 | 18:38

    Ne može doći Srbin Srbinu,a Turci i Arapi mu svaki dan u Sarajevu.Ne treba obraćat pažnju na malog Bakira,jer samo provocira.To se vidi i po njegovoj izjavi da trebamo živjeti u miru,ali tako da niko od predstavnika Srbije ne bude prisutan na obilježavanju Dana Republike.A u Sarajevo Nikolić može ići.Sjeti se Baki šta si Vučiću uradio.

  • BošnjakE

    4. januar 2017 | 22:19

    Ovaj Bakirbeg baš ubijeđen u to da će stvorit Islamsku državu na cijeloj teritoriji bivše BiH. Kako jadan ne utufi da mu je jedina šansa da opstane, da se odrekne islamskog ekstremizma, ciničnog vrijeđanja srpskog naroda koji živi u Republici Srpskoj, kad je već protjerao sve Srbe sa dijelova BiH koji se sad nazivaju Federacija BiH (mada je izvorni naziv ovog entiteta muslimansko-hrvatska federacija, ugušen kao i dostojanstvo i pravo hrvatskog naroda na svoje parče tla i neba u BiH). A ja lično, čestitam svojim komšijama Srbima i Republici Srpskoj dan državnosti 9. januar. Onima koji taj dan slave Slavu, čestitam Slavu i želim sve najbolje.

  • Republika Srpska

    4. januar 2017 | 18:17

    Koda se oni šta pitaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA