RIK: Do 13. marta raspisati izbore

Republička izborna komisija odredila je, u proceni potrebnih finansijskih sredstava, zakonski rok za raspisivanje izbora.

  • 0

Mandat poslanicima ove Vlade ističe 11. juna, što znači da bi parlamentarni izbori morali da budu raspisani najkasnije do 13. marta. Republička izborna komisija sastavila je procenu potrebnih finansijskih sredstava za 2012. godinu i imala je u vidu zakonske rokove za sprovođenje redovnih izbora.

Prema Ustavu Srbije, izbori za narodne poslanike raspisuju se 90 dana pre isteka mandata aktuelnom sazivu Skupštine. Prošli parlamentarni i lokalni izbori održani su 11. maja, a republički parlament je konstitusan 11. juna, što znači da mandat aktuelnom sazivu ističe 11. juna ove godine.

Prema ranijim najavama, izbori se mogu očekivati krajem aprila ili početkom maja. Kako se u istom periodu završava i mandat najvećem broju lokalnih samouprava, predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović najavila je ranije da će i lokalni izbori biti zakazani u isto vreme sa parlamentarnim.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA