SLAVICA IPAK OSTAJE DAČIĆEVA ZAMENICA: Bez rotacije u vrhu SPS (FOTO)

Đukić Dejanovićeva treba da nastavi da obavlja funkciju do predsedničkih izbora kako se tokom predizborne kampanje ne bi narušio kontinuitet u radu stranke, kažu u SPS

  • 1

Lider SPS Ivica Dačić odlučio je da Slavici Đukić Dejanović produži mandat zamenika predsednika, iako je ranije odlučeno da se na toj poziciji na šest meseci smenjuju potpredsednici. Ovo je za "Novosti" potvrdio V. D. šef Izvršnog odbora socijalista Đorđe Čabarkapa.

DAČIĆ ODMAH ZVAO LAVROVA: ROSU ne treba da budu na severu KiM (FOTO)

Iznenađenje: Srbija na izbore ide 19. marta?

Prema njegovim rečima procenjeno je da Đukić Dejanovićeva treba da nastavi da obavlja funkciju do predsedničkih izbora kako se tokom predizborne kampanje ne bi narušio kontinuitet u radu stranke.

Prethodno je bilo najavljeno da će Slavicu Đukić Dejanović, čiji mandat istekao 17. januara, na tom mestu zameniti istoričar i potpredsednik socijalista Predrag Marković.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Čini se da nova funkcija nije nimalo obradovala Markovića, koji je za „Alo!” priznao da bi više voleo da Slavica bude na tom mestu.

- Meni se mnogo više sviđa Slavica od mene. Ja bih više voleo Slavicu, ali kako partija kaže, tako će i biti - kazao je Marković.

Slavica Đukić Dejanović je na mesto zamenika predsednika SPS-a postavljena na dan 26. rođendana te stranke. Pre nje je tu funkciju obavljao potpredsednik socijalista Aleksandar Antić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- To je bilo uobičajeno i na šest meseci ćemo se smenjivati, sada je samo predsednik stranke odlučio da nas o tome obavesti - kazala je tada Slavica Đukić Dejanović.

(Telegraf.rs/Novosti/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    19. januar 2017 | 08:44

    Slavica je profesor,dáma, bílá je dobar preds.parlamenta,ministarka...Mnogo postovana u SPS i van njene partije. Bravo Slávka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA