DAČIĆ ODMAH ZVAO LAVROVA: ROSU ne treba da budu na severu KiM (FOTO)

EU mora da smiri ovu situaciju i postupi tako da se ispunjavaju sporazumi između Beograda i Prištine koji su postignuti uz posredstvo Brisela - rekao je Lavrov

  • 29

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da se napetost na Balkanu drastično povećava i poručio da se nada da svi shvataju da ne se ne sme dozvoliti izbijanje oružanog sukoba, prenosi RIA Novosti. On je takođe, kako prenosi Rojters rekao i da snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne u oblastima na severu Kosova koje su naseljene Srbima.

VAŠINGTON STVORIO MNOGO NEVOLJA: Nikolić i Skot suprostavljeni o "slučaju voz" (FOTO)

NATO se sad poziva na rezoluciju 1244

- Što se tiče voza Beograd-Priština, odmah nakon tih događaja pozvao me je Ivica Dačić i analizirali smo šta se zapravo desilo. Mogu da kažem samo jedno - EU mora da smiri ovu situaciju i postupi tako da se ispunjavaju sporazumi između Beograda i Prištine koji su postignuti uz posredstvo Brisela - rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

A ti sporazumi, kako je naglasio, govore o tome da se "sloboda kretanja ljudi ne ograničava i da na severu Kosova gde žive Srbi ne treba da bude albanskih pripadnika policije".

- Mislim da je bar nekoliko od tih dogovora u ovom slučaju bilo narušeno - rekao je ruski ministar.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Nadam se da ovoga puta svi razumeju neophodnost da se izbegne oružani sukob - poručio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, zaoštravanje se stvara politikom onih koji svim balkanskim narodima "nameću tzv. evropske vrednosti u novom, savremenom, posthrišćanskom pakovanju", preneo je Sputnjik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    17. januar 2017 | 16:34

    A juzno od Ibra,upravo Branimiru Gligorijevicu iz Novaka produzili pritvor jos mesec dana,samo zato sto voli Srbiju.Jel'Srbi juzno od Ibra treba da se odreknu svojih simbola.Ucini nesto Vucicu,ucini nesto Nikolicu,ovde ti Srbe unistavaju sistematski,a hocemo Srbe na Kosovu.KAKO???

  • Milan

    17. januar 2017 | 16:14

    Kad je tesko braco Rusi.

  • ing.Milos Djonovic

    17. januar 2017 | 14:38

    Srbija u Rus.grfetaciji ima saveznika i obrnuto.Srbija ne mora da ide ka Ev.uniji jer se je vidjelo da Ev.unija nije medjunarodna institucija vec skup drzava koje ne vode jasnu principijelnu politiku i pod vrlikim je uticajem At.pakta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA