Karić: Bivša vlast nudila milione tajnim službama da me isporuče u kavezu (VIDEO) (FOTO)

Predsednik BK grupe je rekao da će raspisati nagradu od milion evra za svaki dokaz, koji može da prikaže nepravdu bivše vlasti prema njemu i njegovoj kompaniji

  • 21

Bogoljub Karić, predsednik BK grupe, kaže za Telegraf, da je bivša vlast nudila više miliona evra tajnim službama da ga kidnapuju i isporuče u Srbiju. Prema njegovim rečima, tokom njegovog jedanaestogodišnjeg boravka u inostranstvu, nudio je svake godine novac za kauciju, kako bi se branio sa slobode. Kaže da tadašnji čelnici to nisu želeli da prihvate, već su želeli spektakl od njegovog hapšenja.

Karić opet otišao iz Srbije (FOTO)

Mlađan Dinkić bio na saslušanju u policiji: I u narednih sto godina ako me pozovu, biću spreman da odgovaram

Posle 12 godinu, Svetog Jovana Krstitelja, krsnu slavu, profesori i studenti Alfa BK Univerziteta obeležili su u prisustvu osnivača i predsednika BK grupe Bogoljuba Karića. On je ovom prilikom za Telegraf rekao da je u proteklih 11 godina, tokom kojih je bio van zemlje, ova visokoškolska ustanova, kao i cela kompanija trpela velike pritiske bivše vlasti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imali su tajne planove. Nudili su čak milione evra tajnim službama da me kidnapuju da me vrate u Srbiju, kako bi mogli da idu na izbore sa Bogoljubom, koji je ovde u kavezu, iza rešetaka - izjavio je Karić.

Kaže da je tokom boravka u inostranstvu, nudio svake godine novac za kauciju, kako bi se branio sa slobode, ali da tadašnji čelnici to nisu želeli da prihvate, već su želeli spektakl od njegovog hapšenja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Predsednik BK grupe je rekao da će raspisati nagradu od milion evra za svaki dokaz, koji može da prikaže nepravdu bivše vlasti prema njemu i njegovoj kompaniji.

- Ništa drugo nisu znali da ponude, osim da poslovne ljude poput mene proglase odgovornim za bedu u Srbiji. To su radili zloupotrebljavajući medije i moć - istakao je Karić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On kaže da je takav sistem prošlost i da se nada da će uslediti bolji period u kome će se poslovni ljudi moći da se takmiče koje najsposobniji i najmudriji, a sve u korist Srbije.

Namera mu je, kako je rekao, da se kroz školovanje na Alfa BK Univerzitetu, mladima usade i znanje i praksa, kako bi bili spremni za tržišnu utakmicu. Dodao je da će učiniti sve da se sagradi Tesla grad. Planira da pokrene izgradnju 3 miliona kvadrata godišnje u Srbiji, te da naša privreda godišnje može prihodovati 10 milijarde evra od građevinarstva.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovogodišnja proslava krsne slave, poklopila se sa obeležavanjem 45 godina od osnivanja prve privatne kompanije u bivšoj Jugoslaviji, Kosovouniverzum, koje je kasnije preimenovano u dobro poznatu BK kompaniju, kao i sa 25 godina od osnivanja prvog privatnog Univerziteta u zemlji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je izgledalo obeležavanje krsne slave, ali i šta je Karić rekao za naš portal o odnosu bivše vlasti prema njemu, pogledajte u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sokrat

    20. januar 2017 | 17:43

    a koliko para si dao da te izvedu iz zemlje?....

  • .S. S.

    20. januar 2017 | 17:43

    Dobro to sve razumemo a šta beše sa onim milijardama koje hoćeš da uložiš u Srbiju?!

  • Dr.Pr.

    20. januar 2017 | 21:34

    I jeste kafez za tebe...sto reče Šojić.....Srećko Nesrećo.....u kafez ćes nisi za bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA