Ban Ki Mun u Srbiji u julu?

Prema nezvaničnim informacijama, generalni sekretar UN bi od 19. do 26. jula trebalo da obiđe zemlje Zapadnog Balkana i da tokom tog puta dođe i u Beograd

  • 2

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun trebalo bi da u julu poseti zemlje Zapadnog Balkana, a u agendu regionalne turneje uvršćen je i Beograd.

- Očekujemo Ban Ki Munov dolazak tokom leta, verovatno u julu, mada tačan datum i program posete još nisu precizirani - potvrdili su diplomatski izvori u Njujorku i Beogradu za dnevni list "Danas".

Oni očekuju da će domaćini generalnom sekretaru svetske organizacije biti predsednik Tomislav Nikolić i aktuelni šef diplomatije Vuk Jeremić, koji je nedavno izabran za predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Prema nezvaničnim saznanjima iz sedišta UN u Njujorku, Ban Ki Mun planira da boravi na Zapadnom Balkanu od 19. do 26. jula i da obiđe sve zemlje regiona - Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, kao i Kosovo. Ovo će biti prva poseta generalnog sekretara UN Beogradu od raspada bivše Jugoslavije pre više od dve decenije.

Zvanična agenda generalnog sekretara UN za naredne mesece još nije javno objavljena. Ranije ovog meseca Ban je bio u Turskoj i Saudijskoj Arabiji, a trenutno je na samitu svetskih lidera o održivom razvoju, koji se do petka održava u Rio de Žaneiru.

(M. S. / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ricci

    21. jun 2012 | 17:05

    DA smo zemlja od integriteta, da su nasi politicari ljudi sa jasnim stavovima,kao i da imaju iole ljudskog dostojanstva i cvrst karakter njega kao i jos neke "likove" iz americkog i "EUROPSKOG"politickog establismenta nikad nebi primili na tom nivou.Ovako Srbi i Srbija sa njima na celu tone ka tacki zvanoj "NESTAJANJE".

  • sd

    21. jun 2012 | 09:49

    Ako Ban Ki Mun smatra da je Kosovo neka nova drzava, treba mu odkazati gostoprimstvo. Srbiji nije potreban onaj koji podrzava terorizam u Srbiji i sa, njemu slicnim, prekinuti kontakt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA