SRPSKI RATNIK 21. VEKA: Stiže oprema za 1.500 elitnih vojnika

U skladu sa bezbednosnim izazovima, već u martu će prvih 1.500 pripadnika Specijalne brigade dobiti najmoderniju opremu

  • 79

U sklopu najava da će tokom ove godine biti uloženo više novca u sistem odbrane, jedan od najvažnijih razvojnih projekata biće moderna oprema za 3.000 vojnika. Kako smo najavili krajem prošle godine, u skladu sa bezbednosnim izazovima, već u martu će prvih 1.500 pripadnika Vojske Srbije dobiti opremu. Srpski specijalci će prvi zadužiti nove puške, balističku zaštitu, kao i niz sredstava po usvojenom modelu naziva "vojnik 21. veka".

VOJSKA SRBIJE 2017: Stižu nam hameri, helikopteri, dobijamo elitnu brigadu, budžet - POLA MILIJARDE EVRA!

"IMA KO DA NAS BRANI OD TERORISTA": Vučić u poseti ELITNIM SRPSKIM SPECIJALCIMA! (FOTO) (VIDEO)

Kada u martu 1.500 pripadnika Specijalne brigade u Pančevu dobije novu opremu, sa punim pravom moći da kažemo da je to elitna jedinica, a da Vojska Srbije postaje najrespektabilnija vojna sila na Balkanu. Ova elitna jedinica biće snabdevena američkim modularnim puškama kalibra 5,65 i 6,5 milimetara, što je najavljeno još prošlog jula, kada je premijer Aleksandar Vučić posetio dom Specijalne jedinice u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Takođe, za Božić, ministar odbrane Zoran Đorđević je rekao da se, posle opremanja 1.500 vojnika, kreće sa opremanjem još 1.500 vojnika najmodernijom opremom.

- Istu opremu i naoružanje dobiće još jedan kontingent vojnika, tako da do kraja godine imamo oko 3.000 vojnika opremljenih po standardima najjačih armija u svetu - kažu u Ministarstvu odbrane.

Specijalci Vojske Srbije. Foto: Vojska Srbije Specijalci Vojske Srbije. Foto: Vojska Srbije

Osim opremanja specijalaca, do kraja godine u naoružanje treba da uđu top-haubica "nora", borbeno vozilo "lazar", a planirano je da se počne i sa modernizacijom četiri vrste oklopnih vozila tipa BOV.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ipak, ono o čemu se najviše govorilo jeste nabavka 6 "migova 29" iz Rusije, ali i uvođenje aviona tipa 'lasta' i stavljanje u upotrebu kompletnog sastava aviona tipa 'orao'. Međutim, pre 10-ak dan ministar Đorđević je boravio u Belorusiji, pa se u pojedinim domaćim medijima pojavila informacija da se sa Belorusijom pregovara o nabavci 12 "migova 29".

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

O nabavci novog naoružanja izvesno je biće reči i tokom posete potpredsednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina, koji u martu dolazi u posetu Beogradu. Podsećamo, tokom boravka premijera Vučića i ministra Đorđevića u Moskvi bilo je najava da će obnova PVO sistema biti druga faza vojnog aranžmana sa Rusijom, započetog donacijom aviona, tenkova i borbenih vozila.

(Telegraf.rs/Novosti/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jugos

    22. januar 2017 | 20:48

    Zar srbija nema fabrike oruzja?

  • Imenjak

    22. januar 2017 | 20:55

    Koga ce da cuvaju kad svi odu iz zemlje njih

  • levu

    22. januar 2017 | 22:26

    Kada novom opremom obezbedite obicnog pesadinca,da ne nosi borbeni ranac iz 79-god,asovcic iz 45-e zaatitnu masku iz 87-e,tada mozemo biti medju boljom armijom na balkanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA