NOVE INVESTICIJE ILI NAZAD KUĆI: Od marta ponovo u službi ekonomske diplomate

Planirano je da se atašeima zadaju minimalni iznosi investicija koje moraju da privuku ili da se u suprotnom vrate u Srbiju

  • 2

Nove ekonomske diplomate Srbije mogle bi već od marta da krenu put 15 ključnih svetskih centara kako bi promovisale srpsku privredu i privukle strane investitore, pišu Večernje novosti. Planirano je da se mreža ekonomske diplomatije ograniči na prioritetna tržišta, a da se atašeima zadaju minimalni iznosi investicija koje moraju da privuku ili da se u suprotnom vrate u Srbiju.

Da li će Tramp da smeni i američkog ambasadora u Srbiji? Evo šta je on rekao na to

Ivicina računica: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija

Ekonomski atašei predstavljaće deo sistema Ministarstva spoljnih poslova, a prema rečima ministra Ivice Dačića, u narednim mesecima biće uspostavljen pravni okvir i definisana mreža ekonomske diplomatije.

Dodaje se da radnu grupu koja treba da definiše novi model privredne promocije Srbije predvodi ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, a da su u projekat uključeni i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, Privredna komora Srbije, ali i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    23. januar 2017 | 13:56

    Sta ce nam oni kada Vucic to uspesno radi.A I ono sto su tamo bili ,opozvani su jer nisu nista uradili a kostali su ko svetog Petra kajgana.

  • miklos

    23. januar 2017 | 10:51

    Pa moraju kadrovi negde da se uvale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA