Vučić se obratio Nišlijama povodom dolaska austrijske kompanije u Srbiju (FOTO)

Kako je naveo ova kompanija zovu još i "Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete", odlučila je da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra"

  • 51

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poslao je pismo danas Nišlijama povodom dolaska jednog od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijske kompanije "Cumtobel" u Srbiju. Njegov sadržaj nalazi se na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Vučić i Tači telefonom dogovorili nastavak dijaloga

Lukašenko: Nećemo imati pretenzije ako se Srbija bude razvijala svojim putem

- Kao predsednik Vlade Srbije, danas sam posebno srećan, naročito zbog onoga što sam obećao prilikom sedmodnevnog boravka u Nišu, a to je da jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija "Cumtobel", definitivno dolazi u Srbiju. Ovo je 27. januara potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput "Rojtersa" i "Blumberga", objavili su ovu odluku na svojim servisima - piše u Vučićevom pismu.

Foto: srbija.gov.rs Foto: srbija.gov.rs

Kako je naveo ova kompanija zovu još i "Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete", odlučila je da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra".

- Voleo bih da razumete koliko je teško dovesti jednog ovakvog igrača ne samo da investira i otvori proizvodnju, već da bude motor razvoja, prenosilac najsavremenijih tehnologija, pokretač inovacija, ozbiljan partner univerzitetima - napisao je Vučić i dodao da kada je prvi put imao priliku da upozna direktora ove kompanije Ulriha Šumahera pre tačno godinu dana i četiri meseca, "ovakav ishod nije ni sanjao".

- Ali, vreme je pokazalo da smo korak po korak gradili poverenje jedne od vodećih inovativnih kompanija i ubedili ih da Srbija jeste pravo mesto za njih. Počelo je otvaranjem "Cumtobel" dizajn i projektnog centra, koji je iz Poljske prebačen kod nas, i zapošljavanjem mladih inženjera i dizajnera koji su ovde u Beogradu radili na projektima kompanije "Cumtobel" širom Evrope. I ovim mladim ljudima smo zahvalni jer su oni svojim darom, posvećenošću i kreativnošću slali jasnu poruku da Srbija jeste pravo mesto - piše Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako dalje navodi, "kako to kod ozbiljnih Austrijanaca inače i funkcioniše, rešili su da se uvere da će sutra imati dobre dobavljače i partnere među našim firmama".

- Zajedno smo obišli više od sto kompanija i izabrali one koje ispunjavaju njihove visoke standarde. U celom ovom procesu donirali su "pametno ulično osvetljenje" u po dve ulice u Nišu i Beogradu. Sve ovo jeste bio deo puta stvaranja poverenja u Srbiju - navodi premijer.

On je još istakao da "Cumtobel" ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini.

- Danas naši inženjeri, naši radnici, naši mladi inovatori postaju članovi ove velike porodice - navodi se u pismu premijera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • filip

    29. januar 2017 | 15:16

    Nis je nekad bio centar elektronike dok ga nisu upropastili.Jaka fabrika,treba malo uposliti i jug Srbije

  • maja

    29. januar 2017 | 14:38

    Bravo za podrsku manje razvijenim regionima!!

  • daca

    29. januar 2017 | 15:10

    Izgradnjom ove fabrike u NIšu razvoj privrede će znatno ojačati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA