Cipras: Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Vlade Grčke Aleksisu Ciprasu tokom njegove posete Srbiji 31. januara i 1. februara

  • 70

Premijer Grčke Aleksandar Cipras izjavio je da Srbija ima ključnu ulogu u širem regionu Balkana i da bi zato bilo poželjno, pre svega za stabilnost i razvoj Balkana, da Srbija postane punopravna članica evropske porodice. Cipras je u intervjuu za dnevni list "Politika" rekao da se Grčka zalaže i da će i dalje aktivno podržavati Srbiju na njenom putu ulaska u Evropsku uniju, ocenjujući da će to biti korak od obostrane koristi.

Terorizam nas ujedinjuje da branimo civilizacijske vrednosti koje delimo

Trampova administracija uz Kosovo!

On je rekao da će tokom posete Beogradu, gde dolazi u utorak, 31. januara, sa srpskim zvaničnicima govoriti o jačanju bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje.

Cipras je kazao da će tokom posete biti organizovan srpsko-grčki poslovni forum u kojem će učestvovati više od 790 grčkih firmi.

- Takođe nameravamo da ojačamo saradnju u sferi transporta, ukupne infrastrukture... Poseban naglasak želimo da stavimo na železničku povezanost Pireja i Beograda koju predviđamo da ćemo realizovati u okviru kineskog plana "jedan pojas, jedan put - rekao je Cipras.

Kako je dodao, biće nastavljena saradnja i u oblasti kulture i turizma, a od posebnog je značaja saradnja u oblasti bezbednosti koju treba još više unaprediti.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fantom

    30. januar 2017 | 10:52

    Hvala Grcima za podrsku. To nam je potrebno najvise. Eh,da je vise ovakvih drzava. Rusi, Grci, Kinezi,...svima vam hvala sto razumete i podrzavate Srbiju na nasem putu reformi i oporavka. Vasa podrska nam mnogo znaci.

  • 987

    30. januar 2017 | 09:55

    Vucic je jedan od retkih politicara koji ne vodi politiku destabilizacije Srbije. On vodi napretku, stabilnosti, odrzavanju saradnje sa svetskim zvanicnicima i jednom recju radi u interesu Srbije.

  • jovan Ilić

    30. januar 2017 | 10:47

    Tradicionalni dobro odnosi Srbije i Grčke su jači u političkom smislu dok ekonomski zaostaju, tu treba pojačati saradnju dve ekonomije, što se tiče Grčke za poštovanje je što kao članica EU i NATO nije priznala Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA