Izašle kvote za predsedničke izbore: Na Vučića veća nego na Zvezdu protiv Efesa

Pošto još nije poznato ko će se sve kandidovati, kladionice nude dugačak spisak političara na koje možete uložiti novac

  • 0
predsednicki kandidati, Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Vuk Jeremić, SASA JANKOVIC, VOJISLAV SESELJ,IVICA DACIC Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Dragan Kujundžić, Zoran Žestić, Sava Rdaovanović, Telegraf

Iako predsednički izbori u Srbiji još uvek nisu raspisani, pojedine kladionice već su objavile u svojim ponudama  i specijale posvećene predsedničkim izborima. Pošto još nije poznato ko će se sve kandidovati, kladionice nude dugačak spisak političara na koje se možete kladiti. Prema ponuđenim kvotama, najveći favorit je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić za čiju eventualnu pobedu na uloženih minimalnih 100 dinara, možete dobiti 160.

Kupovina popularnosti na internetu ne donosi sigurne glasove na izborima

PREDSEDNIČKI IZBORI KAO BIZNIS: Kandidati mogu da zarade i do 1,5 miliona evra

Kvota 1,6 na Vučića najmanja je među svim ponuđenim kandidatima, te se, rekli bi iskusni kladioničari, njegova pobeda gotova izvesna, ali nikako "sigurica", jer bi u tom slučaju kvota bila oko 1,2.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poredeći kvotu koja se daje za pobedu Crvene zvezde protiv turskog Anadolu Efesa u košaršakoj Evroligi, ispada da je omiljeni klub srpskog premijera veći favorit nego on, jer je kvota na crveno-bele 1.45.

Posle Vučića, najmanja kvota, ali ne baš i mala, jeste na pobedu Tomislava Nikolića na kojeg bi se na uloženo dobilo više od duplo, tačnije 2,3 puta više. Treće mesto kladionice daju lideru SPS Ivici Dačiću, na kojeg je kvota 10, a potom slede Vuk Jeremić sa kvotom 12 pa Saša Janković - 18. Na lidera radikala Vojislava Šešelja kao pobednika na izborima moglo bi se dobiti 20 puta više, a za Rasima Ljajića i Zoranu Mihajlović čak 50.

Najveće kvote su za one za koje se gotovo izvesno zna da nemaju velike šanse. Kvota 500 je na Boška Obradovića i Borisa Tadića, a 700 na Sulejmana Ugljanina.

Printskrin: Youtube/Aven Romalen Printskrin: Youtube/Aven Romalen

Da su iznenađenja ponekad moguća primer je fudbalski klub Lester koji je prošle sezone osvojio Premijer ligu Engleske. U rangu uspeha popularnih "lisica" bila bi pobeda Čedomira Jovanovića, Muamera Zukorlića, Miroslave Milenović, Đorđa Vukadinovića, Vuka Draškovića, Marka Đurišića, Borka Stefanovića, Nenada Popovića i Dragana Markovića Palme sa kvotom 1.000.

U kladionicama, međutim, napominju da ukoliko je tiket odigran na kandidata pre zvanične nominacije, a kandidat iz bilo kojih razloga ne učestvuje na izborima tiket je gubitni.

Osim što su kladionice ovako zaštitile svoj interes, očigledno su bolje upućene u datum održavanja izbora nego Republička izborna komisija. Naime, ne samo da je nepoznato ko će sve trčati trku za ulazak na Andrićev venac, već se ne zna ni datum održavanja predsedničkih izbora. Sa druge strane, kladionice će opklade zaključiti 7. aprila u 23 sata, što znači da očekuju izbore u nedelju 9. aprila 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA