≫ 

Haradinaj ekspresno saslušan u Francuskoj, odluka o izručenju sledeće nedelje

Konačna odluka o tome da li će biti pušten, izručen Srbiji ili Hagu, biće doneta u četvrtak, 9. februara

  • 21

Bivši komandant OVK i kosovski premijer Ramuš Haradinaj saslušan je pred sudom u Francuskoj, ali odluka o daljem postupanju još nije doneta, javlja Indeksonline.net. Ročište na kom će biti odlučeno o njegovom eventualnom izručenju biće održano u četvrtak, 9. februara.

ZLOČINAC SAMOUVEREN: Do kraja nedelje povratak na Kosovo

SRPSKE ŽRTVE TRAŽE PRAVDU: Slučaj Haradinaj je test za Evropu

Haradinaj je pred sudiju izašao u 11 časova, a saslušanje je završeno za manje od pola sata, prenosi portal. Kako tvrdi portal, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, konačna odluka o tome da li će biti pušten, izručen Srbiji ili Hagu, biće doneta naredne nedelje. Tačnije, pozivajući se na njegovog advokata Arijanita Kocija, prištinski medij Zeri piše da će odluka o eventualnom izručenju Srbiji biti doneta sledeće nedelje, tačnije 9. februara.

Uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu po interpolovoj potenici Srbije zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima. Francuski sud ga je 12. januara pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Haradinaju se za ratne zločine sudilo i pred Haškim tribunalom, koji ga je 2012. godine oslobodio po svim tačkama optužnice.

Nadležni srpski organi sada tvrde da imaju nove dokaze njegove umešanosti u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Što ja?

    1. februar 2017 | 14:20

    Pola sata?Taman da popije kafu.Znači biċe oslobođen.J...ti pravdu!Treba prekinuti razgovore dok se ne isporuče zločinci!

  • Albanac

    1. februar 2017 | 14:54

    Ekspresno saslusan, "ZDRAVO NEMAMO NISTA PROTIV TEBE ALI MORAMO DA TE MALTRETIRAMO" USKORO CES BITI KUCI"

  • Jeretik

    1. februar 2017 | 16:40

    Sa sudijom popio ekspres kafu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA