≫ 

Ministar Đorđević posetio Vojnomedicinski centar: Biće više para za lekove

- Mislim da u narednim godinama možemo očekivati svetlo na kraju tunela, odnosno da novosadsku vojnu bolnicu postavimo na stabilne noge - rekao je ministar Zoran Ðorđević prilikom obilaska Vojnomedicinskog centra

  • 8

Ministar Zoran Ðorđević je, prilikom obilaska novosadskog Vojnomedicinskog centra, najavio reorganizaciju i značajnija ulaganja u vojno zdravstvo u narednom periodu.

Nova runda pregovora u Briselu, Nikolić pita: Zašto je Tači izigrao Vučiča?

- U odnosu na prošlu godinu biće nešto više para za lekove. Možda ne u dovoljnoj meri o koliko se očekuje, ali mislim da ćemo laganim zanavljanjem i domaćinskim odnosom prema finansijskim sredstvima postići da se na lageru vojnih zdravstenih ustanova nađe više i sanitetskog materijala i lekova -  naglasio je Ðorđević.

On se, tokom obilaska odeljenja i kabineta i razgovora sa zaposlenima, posebno interesovao za uslove rada, nivo i kvalitet usluga i opremljenost medicinskim aparatima, sa čime ga je upoznao i upravnik VMC pukovnik Bratoljub Brkljač, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane je održao i sastanak sa kolektivom vojne bolnice i upoznao ih sa planiranim reformama vojnog zdravstva, planovima za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i planiranim infrastrukturnim ulaganjima, posebno u vojno zdravstvo, koja se očekuju u narednim godinama.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

- U razgovoru sa upravnikom i kolektivom bolnice upoznao sam se sa svim poteškoćama sa kojima se susreću zaposleni u Vojnomedicinskom centru. Razgovarali smo i o planovima za budućnost vojnog zdravstva.

Zaključili smo šta je to potrebno, i šta ćemo raditi u narednom periodu. U radu ima malih poteškoća, ali svakako ćemo se truditi da ih prebrodimo.

Mislim da u narednim godinama možemo očekivati svetlo na kraju tunela, odnosno da novosadsku vojnu bolnicu postavimo na stabilne noge - rekao je ministar Ðorđević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    2. februar 2017 | 00:23

    Zasto ne posetite juznu liniju i donesete nove uniforme vojsci i sprecite masovne otkaze vojske na jugu zbog smanjenih dnevnica i plata a i pocepanih uniformi i jos sto sta

  • igor

    2. februar 2017 | 00:19

    Sta reci a ne zaplakati...

  • Nena

    2. februar 2017 | 09:07

    Gde ih nalaze i ko takve ljude postavlja na vlasti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA