Nikolić: Smetam nekima sa Zapada

- Očekujem do iduće nedelje još ovakvih prljavština. To je moj život, sve vreme borba protiv nepravde, izmišljotina, najodvratnijih laži, sam protiv mnogih - rekao je Nikolić odgovarajući na pisanja da je tražio ambasadorsko mesto u Moskvi a za sina mesto predsednika u Skupštini

Prema pisanju medija u Srbiji, onih koji su pod uticajem ili su u vlasništvu nekih sa Zapada, postaje očigledno da im smetam da u Srbiji urade sve što žele, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji će se danas u 10 sati sastati sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom.

RIK: Počele pripreme za predsedničke izbore

SNS ime svog kandidata na predsedničkim izborima saopštava za dve nedelje

On je na taj način komentarisao medijske navode da je tražio ambasadorsko mesto u Moskvi i poziciju predsednika Skupštine za sina Radomira, kao uslov da odustane od kandidature za novi mandat.

- Sada sam i politički trgovac, za sebe tražim ambasadorsko mesto, a za Radomira, koji uopšte nije poslanik, funkciju predsednika parlamenta - rekao je Nikolić za Novosti:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Dragan Kujundžić, Zoran Žestić, Sava Rdaovanović, Telegraf Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Dragan Kujundžić, Zoran Žestić, Sava Rdaovanović, Telegraf

- Očekujem do iduće nedelje još ovakvih prljavština. To je moj život, sve vreme borba protiv nepravde, izmišljotina, najodvratnijih laži, sam protiv mnogih.

Prema istraživanju agencije Medijum Galup u koje su Novosti imale uvid, Nikolić bi uz podršku cele vladajuće koalicije do pobede mogao i u prvom krugu sa 50,2 odsto glasova. U tom slučaju, drugo mesto bi pripalo Vuku Jeremiću, sa 14,2 odsto, dok bi treći bio Vojislav Šešelj sa 10,1 odsto glasova. Saša Janković bi imao 7,2, a Boško Obradović 6,2 procenata glasova.

Kad bi se Nikolić kandidovao samostalno, bez podrške naprednjaka osvojio bi 37,2 odsto, dok bi ostali kandidati imali nešto bolji rezultat nego u prvom slučaju. Na listi ponuđenih kandidata u ovom slučaju nije bilo Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema Galupu, za Nikolića bi, ako bi iza njega stao samo SNS glasalo 43,6 odsto birača. Oko 67 odsto ispitanika koji su se deklarisali kao pristalice SNS smatra da bi Vučić trebalo da podrži Nikolića, dok je protiv toga 7,9 procenata.

Ukoliko bi došlo do drugog kruga, Nikolić bi, prema istraživanju Galupa, odneo pobedu bez obzira na to ko mu je protivkandidat. U slučaju da to bude Jeremić, rezultat bi bio 58 prema 42 procenta u korist aktuelnog predsednika. Veća razlika bila bi u duelu sa Sašom Jankovićem (66:34), dok bi Šešelja pobedio sa 69:31.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

I direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević izjavio je pre dva dana da bi pobeda aktuelnog predsednika Srbije na predstojećim izborima izvesna samo ukoliko ga podrže stranke vladajuće koalicije, izjavio je u utorak direktor

- Nikolić bi kao kandidat SNS bio jak, a kada bi bio kandidat vladajuće koalicije, što je izgleda teško, bio bi veoma jak - rekao je Bogosavljević za Srpski telegraf.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mb

    9. februar 2017 | 07:44

    Šta nas interesuje zapad ti bre čoveče nama u Srbiji smetaš ( didulidudiduli ).

  • Ana

    9. februar 2017 | 08:17

    Ma kome ti smetas majke ti..nemoj da si smešan...oni ni ne obraćaju pažnju na tebe...xaxaxaxa

  • Stefan

    9. februar 2017 | 14:14

    Jeste.toliko je velik vidljiv i mocan da se neko bavi njim. Hahaha ma daj bre covece skloni se vise i pokupi sa sobom sve kojinsunse bavili politikom od 89 pa do danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA