Bivši pripadnik Miloševićevog obezbeđenja tvrdi: Slobu su hteli da ubiju pre Dejtona! Ovo su svi detalji

"Zarobili smo tada četiri naoružana muškarca u uniformama", kaže Rudić

  • 31

Na bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića pokušan je atentat u Karađorđevu, neposredno pred potpisivanje Dejtonskog sporazuma, 1995. godine, saznaje "Alo".

Ispovest grobara koji je vozio telo mrtvog Miloševića: Auto je bio izudaran na braniku i pun mušica. Vozio sam 2 km/h (FOTO)

CIA objavila dokument koji svedoči kako je Milošević prodao Srbe u Hrvatskoj (FOTO)

Pre 21 godinu potpisan je DEJTONSKI SPORAZUM: Tada su Milošević, Tuđman i Izetbegović odredili sudbinu cele Juge

Dok se Milošević šetao sa Nenadom Batočaninom, drugim čovekom svog obezbeđenja, čuo se pucanj, a njegovi čuvari su sa pukovnikom Perom Kovačevićem, šefom bezbednosti gardijske brigade, ubrzo uhapsili četvoricu muškaraca, naoružanih do zuba. Saša Rudić, koji je kao pripadnik MUP-a devet godina bio u Miloševićevom obezbeđenju, kaže da su se pokojni Milošević i Nenad Batočanin šetali, kada su čuli pucanj iz puške.

- Radilo se o "remingtonu 223", koji ubija na pet kilometara. Predsednik Milošević je upitao Nešu: "Šta je, ko to puca", na šta mu je on rekao da će proveriti i da samo na osnovu zvuka zna da se radi o "remingtonu". Pukovnik Kovačević, koji je na tom objektu čuvao i Tita, i ja, krenuli smo da vidimo odakle je pucano. Uspeli smo da lociramo četvoricu naoružanih ljudi u uniformi i presretnemo ih. Jednostavno smo im se približili, i dok su nas videli, za njih je bilo kasno. Bili su u džipu, u uniformama, naoružani, ali mi smo ih razoružali i zarobili. Imali su različito naoružanje i bili su bez dokumenata. To je bilo nešto što bi moglo da liči na atentat na Miloševiđa u Karađorđevu - ispričao je za "Alo" Rudić, koji nije hteo da kaže da li su ti privedeni muškarci bili stranci.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

On navodi da je osumnjičena četvorka predata nadležnim organima, ali tek nakon više sati, jer je pomoć kasnila iz nekog razloga.

- To je bila jedina situacija koja je mogla da liči na atentat. Šta je sa uhapšenima dalje bilo ne znam, jer u to vreme to nije bio moj posao- ostao je nedorečen Rudić.

On o Miloševiću i dalje ima pozitivno mišljenje i ističe da je bivši predsednik sve uradio da bi izbegao sukob na prostorima bivše Jugoslavije, ali da je druga strana imala drugačije planove.

- Lično sam bio prisutan za stolom kada je Slobodan Milošević  generalu Vesliju Klarku rekao: "Gospodine generale, dajte mi papir da potpišem to što tražite, ali da ostavite moj narod na miru!" Klark je nakon toga ustao, okrenuo se i otišao - tvrdi Rudić.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

On navodi da Srbiju ne bi ostavili na miru, čak ni da je Milošević u tom trenutku otišao sa vlasti.

Rudić naglašava da će zauvek pamtiti reču nekadašnjeg predsednika SRJ o neprijatelju i obrazu:

- Rekao mi je "Neprijatelj može da bude toliko jak da ti porobi zemlju, uzme život, ali obraz sam možeš da izgubiš". Time je sve rekao - zaključuje Rudić.

(Telegraf.rs / Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    13. februar 2017 | 10:27

    Nismo mi ni svjesni da ćemo ga od blata praviti...

  • Branko

    13. februar 2017 | 10:54

    Veliki covek uvek bio.

  • Zoran

    13. februar 2017 | 13:05

    Jedna od najtragicnijih osoba u srpskoj istoriji.Svetski poredak i narod kojeg je vodio nije imao dluha za takvu osobu.Pravi covek,ali rodjen u pogresno vreme.Ziveo je i umro neshvacen, to nije zasluzio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA