≫ 

Putin čestitao Srbiji praznik: Reči o bratstvu dva naroda posebno zapamtite

Hteo bih takođe da Vam od sveg srca čestitam 65. rođendan. Iskreno Vam želim dobro zdravlje, sreću i uspehe, a svim Vašim sugrađanima - mir i prosperitet, stoji u čestitki Vladimira Putina povodom Dana državnosti

  • 14

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je predsedniku Nikoliću i svim građanima Dan državnosti, a Nikoliću i rođendan, saopštila je pres-služba predsednika.

VLADA SRBIJE: Vučić i Kurc o situaciji na Zapadnom Balkanu i migrantskoj krizi (VIDEO)

U čestitki predsednika Rusije, koju je predsedniku Nikoliću danas u Beogradu uručio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, posebno se ističe:

- Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima obezbediti dalji razvoj celokupnog kompleksa bilateralnih veza u duhu strateškog partnerstva na dobrobit bratskih naroda naših zemalja, te u interesima jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.

- Hteo bih takođe da Vam od sveg srca čestitam 65. rođendan. Iskreno Vam želim dobro zdravlje, sreću i uspehe, a svim Vašim sugrađanima - mir i prosperitet.

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsedniku Nikoliću danas su čestitke uputili i predsednik Republike Indonezije Džoko Vidodo, sultan Omana Kabus bin Said i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dan državnosti ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije — Sretenjski ustav.

Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Srpske revolucije.

Dan državnosti Srbije se slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA