ČANAK PONOVO BEZ KLUBA: Jovanović "džabe" pojačao poslanike LSV

LSV će verovatno ostati bez poslaničkog kluba, iako mu je pristupio Čedomir Jovanović, pošto ga je nedavno napustio predsednik Zelene stranke Goran Čabradi

  • 5
Nova Skupština Srbije, Nenad Čanak, Čedomir Čeda Jovanović Foto: Marko Todorović

LSV će verovatno ostati bez poslaničkog kluba, iako mu je pristupio Čedomir Jovanović, pošto ga je nedavno napustio predsednik Zelene stranke Goran Čabradi. Čabradi je saopštio da će u daljem radu Parlamenta nastupati kao samostalni poslanik, navodi se na zvaničnom sajtu Zelene stranke.

PITANJE SVIH PITANJA: Vučić ili Nikolić? Ovo su 4 scenarija za predsedničkog kandidata SNS

Branko Radun: Čiji je kandidat Vuk Jeremić?

- Svaka stranka je zastupala svoje političke stavove u Parlamentu i delovanje kroz poslaničku grupu je bila zajednička ideja. Međutim, uvođenje novih poslanika iz drugih partija u poslaničku grupu Liga socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka, daje dodatnu šarolikost i više političkih stavova, gde se polako gubi lični identitet političkih partija - rekao je Čabradi.

Predsednik Zelene stranke, koja je na prošlogodišnjim izborima osvojila jedan mandat u republičkom parlamentu, dodaje da je dosadašnja saradnja s poslanicima Lige socijaldemokrata Vojvodine bila na visokom nivou.

Podsećamo, lider LDP Čedomir Jovanović je pre nekoliko dana pristupio poslaničkom klubu LSV. Kako je naveo, to je uradio kako bi taj klub postojao nakon što ga je napustila Marinika Tepić iz LSV.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Marinika Tepić sada deluje kao samostalna poslanica i članica Političkog saveta predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

Nezvanično se saznaje, da će se poslanički klubovi dve stranke LDP i LSV spojiti u jedan, tako da će ubuduće zajednički nastupati u Skupštini Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA