≫ 

Nikolić: Vređan sam, omalovažavan i potcenjivan

Govoreći o Sretenju, Danu državnosti, Nikolić je rekao da Srbija i danas živi svoja viševekovna iskušenja i stradanja i prolazi kroz njih sa više ili manje uspeha

  • 32

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je tokom govora u Predsedništvu Srbije povodom proslave Dana državnosti da je bio, a i sada je, vređan, omalovažavan, potcenjivan, ali da su mu nagrada za trud bile uspešne realizacije i dobrobit svih građana.

"Divan dan" za predsednika: Nikolić delio ordenje, hor njemu poklonio pesmu (FOTO)

Obraćajući se zvanicama, Nikolić je rekao da časno služi Srbiji i da ponosno predstavlja svoju zemlju i brani njene interese svuda i uvek sa jednakom odgovornošću „ne samo pred svojim precima i potomcima, već pred svim građanima“.

- Nisam odustajao od principa, svoj posao sam radio sa što manje pompe i buke - rekao je Nikolić.

Dodao je da mu je svaki građanin bio jednak i jednako važan i da se zbog toga odrekao stranke koju je stvorio.

- Zato sam svoj mandat započeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu - poručio je Nikolić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Govoreći o Sretenju, Danu državnosti, Nikolić je rekao da Srbija i danas živi svoja viševekovna iskušenja i stradanja i prolazi kroz njih sa više ili manje uspeha, vođena osobinama koje simbolizuju Karađorđe i Miloš.

- Uvek joj je da bi opstala i pretekla, da bi pobeđivala, bila potrebna Obrenovićeva mudrost i Petrovićeva hrabrost. Do dana današnjeg, a sa našom generacijom se to neće završiti. Takav je naš usud, naša slobodarska narav, naš karakter koji teži pravdi i brani osnovna prava čoveka - rekao je Nikolić.

Proslavi Dana državnosti u Predsedništvu prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić. On uoči prijema nije odgovarao na novinarska pitanja. Sa Nikolićem se prvi put pozdravio prilikom dolaska u Predsedništvo i drugi put posle govora, kada ga je i zagrlio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    15. februar 2017 | 20:47

    Šteta što čoveku isteče mandat taman je diplomirao.

  • Вера

    15. februar 2017 | 21:03

    Да истина а има много већих штеточина по државу и народ...

  • Mirko&Slavko.

    15. februar 2017 | 20:58

    Нико те није тукао по ушима да изјављујеш шта си изјављивао.Сада сносиш последице.Казна као и за Тадића,када си позвао народ да га казни на изборима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA