≫ 

Posao za najmanje 2.200 ljudi u Nišu: Položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike Leoni

Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju treće fabrike kompanije "Leoni" u Nišu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju treće fabrike kompanije "Leoni" u Nišu. Polaganju kamena temeljca, osim premijera, prisustvovao je i direktor Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik kompanije Leoni Ralf Maus, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Premijer Vučić otvorio Sajam turizma: U 2016. godini smo zaradili preko milijardu evra (FOTO) (VIDEO)

Odluka o parlamentarnim izborima najkasnije do ponedeljka: Vučić o zahtevima koalicionih partnera

Premijera su dočekali građani, sa kojima su on i Bulatović kratko razgovarali.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić  je rekao da danas mogu da se vide rezultati politike, koju je narod izabrao, politku stabilnosti, sigurnosti i odgovornosti, kojom se privlače strani investitori, ali i drži data reč.  Premijer je to rekao na postavljanju kamena temeljca za treću fabriku Leoni u Nišu, najavio i zapošljavanje najmanje 2.200 radnika, a moguće i svih tri hiljade.

On je dodao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano - da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Garantujem vam da ćemo dati najbolje uslove za investitore - rekao je Vučić i dodao da očekuje da će ovaj region biti motor razvoja Evrope.

Vrednost investicije kompanije Leoni je 22 miliona evra, a početak rada fabrike, koja će proizvoditi kablovske sisteme za BMW, očekuje se u avgustu. Planirano je da u fabrici u 2019. godini bude zaposleno više od 2.000 radnika.

Ugovor za izgradnju novog pogona kompanije "Leoni", trećeg u Srbiji, potpisan je u oktobru prošle godine. Prva fabrika Leoni u Srbiji otvorena je u Prokuplju 2009. godine, dok je druga otvorena 2014. u Malošištu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U februaru bez deficita u budžetu

Vučić je izjavio  da na kraju februara republički budžet neće biti u deficitu, iako je bilo predviđeno da deficit bude 18 milijardi dinara.

Vučić je, u obraćanju posle obilaska fabrike Leoni u Nišu, rekao da, iako je februar najteži mesec, neće biti deficita.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Nemamo nikakvih problema, a naplata ide na bolje. Raste bruto domaći PDV, što znači da je krvotok ekonomije dobar - rekao je Vučić.

Kako je dodao, i rashodi su pod kontrolom, iako su penzije i plate u javnom sektoru povećani za 1,56 odsto.

- Sve je pod kontrolom i nema nikakvih problema - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA