SLUČAJNOST? Dačić premijer na dan kada je Milošević izručen Hagu!

Lider SPS insistirao je na tome da baš na današnji dan dobije mandat za sastavljanje Vlade. Pre 11 godina na ovaj dan Slobodan Milošević poslat je u Hag, a pre 23 godine održao je zapaljiv govor na Gazimestanu

  • 3

Pre tačno 11 godina Slobodan Milošević, lider SPS i osam meseci ranije poraženi u trci za predsednika Srbije, u ranim jutarnjim časovima ukrcan je u helikopter, kojim će biti transportovan u Haški tribunal, u kojem će 11. marta 2006. preminuti.

Policajcima koji su mu stavljali lisice na ruke samo je rekao:

- Znate li da je danas Vidovdan?

Na Vidovdan je otputovao na put, s kog se nikad neće vratiti u Srbiju. Mnogi su skloni da poveruju da su ga na taj put povele reči izrečene pred stotinama hiljadama Srba okupljenim na proslavi 600 godina od Kosovske bitke, 28. juna 1989. godine.

Šest vekova kasnije, danas, opet smo u bitkama. One nisu oružane, mada i takve još nisu isključene!

Ovog 28. juna 2012. godine, na Vidovdan, njegov naslednik na mestu šefa partije dobio je mandat da sastavi novu Vladu Srbije.

Kako Telegraf saznaje, Dačić je u simbolici ova dva datuma pronašao razlog da baš na današnji dan ode u Predsedništvo i zatraži mandat za premijera od predsednika Srbije.

Na naše pitanje zašto baš danas, Dačić diplomatski odgovara:

- Vidovdan se slavio i pre Slobodana Miloševića. Nisam ja izabrao Vidovdan. Sinoć su završeni dogovori u vezi s tim da li je moguće formirati parlamentarnu većinu - objašnjava budući premijer.

Odmah se nadovezuje na priču o Vidovdanu, dodajući da ga "ne zanima nebeska Srbija".

- Interesuje me kako se danas živi i kako će se živeti. Poštovaću našu prošlost, ali me više zanima budućnost. Ova Vlada i ja kao premijer nećemo dozvoliti povratak u devedesete. Da sam to hteo, radio bih to u protekle četiri godine - pojašnjava Dačić.

Bilo to slučajno ili ne, tek ostaće zabeleženo:

- 28. juna 1989. Slobodan Milošević je bacio Srbiju u vrtlog iz koga neće izaći narednih 11 godina;

- 28. juna 2001. Slobodan Milošević je izručen Haškom tribunalu;

- 28. juna 2012. Miloševićev naslednik na čelu SPS Ivica Dačić praktično je postao novi premijer Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • speedy

    28. jun 2012 | 21:36

    za vecinu ljudi danas je Vidovdan,a ne dan kada su izrucili slobu

  • petra

    28. jun 2012 | 23:24

    Bravo Dacicu Vidovdan je najbolji dan za uspeh SPS,a posle Milosevica rekli su za 100 dana sredice sve i krenuce na bolje,,mislim da su napravili lapsus trebali su reci za 100 godina pa da opet pobede na izbore,,,,

  • djole

    29. jun 2012 | 16:37

    Milosevic je tri puta ubijen.Jednom sa pregovorima sa Cedom praskom a drugi put odvodjenjem u Hag i treci put na sudjenju u Hagu.Uporedite njega pravnika i politicara i ove danasnje , sklonili su njega da bi pokrali i unistili ovu zemlju.Pod sankcijama smo bili nista prodato bilo nije a sada sve su prodali i opet zivimo lose.Kako behu posteni tako im bog dao njima i njihovim familijama zajedno.!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA