Posle samita u Sarajevu, Vučić razgovarao sa Dodikom

Nakon sastanka koji je trajao dvadesetak minuta, premijer nije davao izjave

  • 23

Srpski premijer Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu, a nakon sastanka koji je trajao dvadesetak minuta, premijer nije davao izjave. Vučić i Dodik su se sastali nakon premijerskog skupa zapadnobalkanske šestorke, održanog danas u Sarajevu. Taj skup je održan kao pripremni sastanak samita Berlinskog procesa, koji će biti održan jula ove godine u Trstu.

Vučić otkrio šta se zaista dogodilo na sinoćnjoj večeri u Sarajevu

Lepo se ispričamo, a posle samita opet svađe i sukobi: Iskrena poruka premijera Vučića balkanskim kolegama

Dodik je nakon sastanka novinarima rekao da u Sarajevu danas nije održan sastanak premijera Zapadnog Balkana, jer BiH nema premijera.

Preneo je da je s Vučićem razgovarao o tome da Srbija može pomoći otvaranju novih radnih mesta u RS.

Printksin: Tanjug Printksin: Tanjug

- Republika Srpska je napravila pomake u tom smislu i popravila svoj međunarodni položaj, a u budućnosti želimo više investicija. Naravno, BiH to ne može, jer nema državnog premijera. Danas smo zaključili da se na nivou dveju vlada postignu određeni dogovori i da ocenimo kako Srbija može pomoći Republici Srpskoj - kazao je Dodik, prenele su agencije.

Podsetio je na Vučićevu ideju stvaranja carinske unije na Balkanu, te najavio da će "Republika Srpska pomoći tom osnaživanju, ako i ostali budu podržali tu ideju".

Po njegovim rečima, "jaka Srbija i ono što Vučić radi, definitivno ima podršku Republike Srpske".

Printksin: Tanjug Printksin: Tanjug

- Stabilna Srbija je garancija stabilnog regiona - poručio je Dodik.

Na pitanje novinara da li su razgovarali i o autoputu koji će povezati Sarajevo i Beograd, odgovorio je da "Republika Srpska nema ništa protiv gradnje".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    16. mart 2017 | 18:27

    Sto kaze Branko Copic za Krajisnike: uvek antiprotivni. Pa dokle doguraju.

  • Zagondzija

    16. mart 2017 | 19:52

    Ziveo mile dodik i nasa RS

  • Robin Hud

    16. mart 2017 | 20:22

    Da se ne shvati kao politicka predizborna podrska premjeru, ALI JE VUCIC DANAS" ZVEKNUO" SAMAR SVIM OKUPLJENIM I ONIMA KOJI NISU BILI PRISUTNI U SARAJEVU. OD ALBANIJE, TZV. KOSOVA, BiH, MAKEDONIJE...NE VERUJEM DA SU OCEKIVALI NA TAKO VISOKOM MEDJUDRZAVNOM SKUPU ONAKO, AJDE DA KAZEM - NEDIPLOMATSKI RECNIK! PLJESNUO IM JE U LICE I LICE JAVNOSTI NAJZNACAJNIJA PITANJA I NESPORAUZEME, PLJESNUO JE ISTINU !...ISPROZIVAO JE ONE KOJE TREBA ISPROZIVATI, A ZAHVALIO SE ONIMA KOJIMA TREBA I ZA STA TREBA ! I DUGO CE DA BRIDE OBRAZI I PORED TOGA STO CE VECINA STAVLJATI RAZNE HLADNE OBLOGE SAD ILI NATO, KAKO BI ZUJANJE U USIMA, BOL I CRVENILO STO PRE BILO ZABORAVLJENO.ALI CE DA BRIDE ! BRAVO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA