Kontinuitet zločina zaustaviti izručenjem Haradinaja

Martovski pogrom je samo kontinuitet albanskih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Ubistva, kidnapovanja, proterivanja, Staro Gracko, Goraždevac - upozorio je Marković

  • 8

Predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković poručio je danas da se kontinuitet zločina, fizički i pravni, nad Srbima na KiM mora zaustaviti, te poručio da početak tog procesa bude izručenjem lidera ABK Ramuša Haradinaja.

DA SE NE ZABORAVI: 13 godina od stravičnog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji

Sramota me je zbog događaja iz marta 2004.

- Martovski pogrom je samo kontinuitet albanskih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Ubistva, kidnapovanja, proterivanja, Staro Gracko, Goraždevac... Taj kontinuitet zločina nastavlja se ovih dana otimanjem srpske imovine i to odlukom Vlade Kosova. I sve to i pre i sada, pred očima međunarodne zajednice kroz Unmik, Kfor i Euleks - naveo je Marković, u izjavi dostavljenoj medijima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ukazao je da je prekjuče uhapšen predsednik opštine Ranilug na Kosovu i Metohiji zato što je imao predizborne plakate kandidata za predsednika, premijera Aleksandra Vučića, dok se ratni zločinci i ubice mirno kreću Kosovom.

- Moje pitanje glasi: Kada će se formirati Sud za ratne zločine pripadnika terorističke OVK i kada će se pronaći i kazniti oni koji su počinili zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji - naveo je Marković.

Marković takođe pita kada će biti formiran Sud za ratne zločine pripadnika terorističke OVK i kaa će biti pronađeni i kažnjeni oni koji su počinili zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prepelica

    17. mart 2017 | 18:49

    Ne pustajte zvalavog!

  • ing.Milos Djonovic

    17. mart 2017 | 22:40

    Sto prije ga izruciri Srbiji.Za tolika nedjela akt.smrtnu kaznu i tako ga osuditi da citav svijet vidi kako se brani svoja zemlja.

  • Milorad

    18. mart 2017 | 08:49

    i on i taci i mnogi drugi su krvavih ruku.vidjecemo gdje je pravda i evropske vrednosti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA