Nikolić: Napadi na Kosovu otvorena provokacija

Predsednik Srbije najoštriju osudu napada na srpske civile tokom obeležavanja Vidovdana i istakao da odgovornost za njih leži isključivo na vlastima u Prištini

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su napadi na srpske civile na Kosovu i Metohiji, poput onih tokom obeležavanja Vidovdana, neprihvatljivi i da predstavljaju otvorenu provokaciju u trenutku kada je potrebno smirivanje tenzija u južnoj pokrajini pred nastavak dijaloga.

Uz najoštriju osudu napada na srpske civile, Nikolić je istakao da odgovornost za njih leži isključivo na vlastima u Prištini, a da takvo kršenje ljudskih prava nikako ne doprinosi uspostavljanju stabilnosti u regionu.

Nikolić se nada da će međunarodne organizacije koje su prisutne na Kosovu i Metohiji ubuduće obavljati svoje zadatke u skladu sa mandatom koji je odobrila i Srbija, i osigurati bezbednost u južnoj pokrajini i zaštititi prava svih građana, piše u saopštenju iz kabineta predsednika Republike.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    29. jun 2012 | 15:08

    I sta dalje !!!? U znak odmazde Nikolic resio da ode na Olimpijske Igre na poziv Vlade Divca do jucerasnjeg ljutog protivnika . Otiso supljoglavi s vlasti dosao praznoglavi, jednom recju DUPLO GOLO

  • Marko

    29. jun 2012 | 14:35

    Ne brinemo se, Toma ima plan za Kosovo. Barem je tako pricao kad je bila kampanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA