≫ 

Gradonačelnik prekrečio grafite mržnje, koji su osvanuli u Novom Sadu posle protestne šetnje

Neprijatna situacija u Novom Sadu

  • 17

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je prekrečio grafite mržnje koji su se pojavili na zidu dvorišta Vadičanskog dvora, na mestu gde su se prethodna dva dana okupljali oni koji su učestvovali u protestnoj šetnji.

BUNT: U Novom Sadu osvanuo džinovski penis na mestu gde je prekrečen mural čuvenog francuskog umetnika (FOTO)

Uvredljivi grafiti se odnose na premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića. Grafiti mržnje koji su prekrečeni glasili su "Vučiću j...mo ti dete" i "ubiti Stefanovića".

Vučević je tom prilikom rekao da nije novosadski pisati poruke mržnje i da to zasigurno Novi Sad neće trpeti.

- Demokratsko pravo svakog je da slobodno izražava svoj politički stav i mišljenje, da organizuje različite načine političkog delovanja i to niko ne osporava, ali očigledno je da se moramo podsetiti šta su osnove demokratije, a to je da politička većina uvažava stavove političke manjine, ali i da politička manjina mora da prizna odluku većine građana izraženu na izborima - rekao je Vučević.

Foto: Promo Foto: Promo

On je naglasio da ima strah od toga da "poruke sa zidova ne siđu na ulice, da ono što se piše ne počne da se dešava na ulicama i da pozivi na ubistvo i na napade na čije članove porodice sa grafita ne bude nešto što će se čuti na protestima".

Foto: Promo Foto: Promo

- To je nešto što je zabrinjavajuće i što ne može da se toleriše, a ponavljam svako ima pravo da izražava svoj stav i da smatra da je neka politička opcija bolja od druge, izbori su održani građani su odlučili i izabrali i mi moramo dalje da živimo i da radimo - istakao je Vučević.

On je na pitanje novinara da li je otkriveno ko je prekrečio mural koji se nalazio na zidu zgrade preko puta Vladičanskog dvora rekao da još nije otkriveno, ali da je neverovatno da se u isti kontekst može staviti taj mural sa grafitima kojima se poziva na ubistvo ili kojima se psuje nečije dete.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sejo

    7. april 2017 | 12:17

    Sto psujete coveka izadjite na izbore pa ga muski pobedite

  • П.ф.к.ц.г

    7. april 2017 | 12:14

    Пијана , дрогирана и од интернета и медија слуђених мисли омладина ! Ништа друго, а да је ружно баш јесте ! Ђе ће нормални бити , до 5 ујутро по нету виси , устају у 3 поподне, морају бити несрећни! Али нема везе , даће мама и тата за које пиво , бурек или пљуге..

  • Neša

    7. april 2017 | 11:25

    Samo bolestan čovek može nekome da psuje dete i poziva na ubistvo ministra, treba ih pronaći i strpati u zatvorsku ludnicu, lično nisam za Vučića a još manje podržavam Stefanovića ali ovakvi grafiti su dno dna, svoje nezadovoljstvo izrazite na izborima glasanjem a ne da psujete čoveku decu i to ni manje ni više nego predsedniku. Sram vas bilo bolesnici jedni, a vi gospodine Vučiću počnite da radite malo u interesu naroda pa više neće biti protesta i ovakvih i sličnih grafita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA