Kosovo se naoružava: Kupuju pet helikoptera

Opremanje helikopterima potreba je Kosova radi jačanja kapaciteta za delovanje u vanrednim i drugim situacijama - rekao je Mustafa

  • 22

Kosovski premijer Isa Mustafa imenovao je danas međuministarsku komisiju koja bi, kako se navodi, trebalo da stvori uslove za kupovinu helikoptera. Kako je rekao, time će bezbednost biti podignuta na potreban nivo.

Tači ponovo preti Srbiji tužbom za genocid

EDI RAMA OPET UDARA: Ako ne možemo u EU, ujedinjujemo se sa Kosovom

Mustafa je naglasio da je opremanje kosovskih institucija sa helikopterima i povećanje vazdušnih kapaciteta, koji do sada nisu postojali, sada neophodno da bi se suočili sa vanrednim ili drugim situacijama, navodi se u saopštenju vlade u Prištini.

- Opremanje helikopterima potreba je Kosova radi jačanja kapaciteta za delovanje u vanrednim i drugim situacijama - rekao je Mustafa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Komisiju čine predstavnici Kosovskih bezbednosnih snaga, Kosovske policijske službe, te ministarstava pravde i finansija, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

Nedavno je predsednik Kosova Hašim Tači obavestio javnost da su u toku pregovori o nabavci pet helikoptera iz Turske.

Foto: airbushelicopters.com Foto: airbushelicopters.com

Kako su Srni rekli izvori bliski Vladi Kosova, međuministarska komisija treba da sprovode proceduru nabavke helikoptera u saradnji sa predstavnicima Kfora i NATO snaga, čiji oficiri aktivno učestvuju u obuci pilota Kosovskih bezbednosnih snaga.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bufi

    18. april 2017 | 20:36

    Naoružava se čitavi region to su činjenice ,kuva se nešto teško sirotinji.

  • BALKANSKI SPIJUN

    18. april 2017 | 15:39

    Mozes ti njima dati i 300 letelica oni nemaju skole i mogu samo da ih gledaju ! To sa vojskom nikad nece imati veze... semenkari i ubice sa ledja u tome prednjace

  • Mbs

    18. april 2017 | 18:14

    Helikopter je izmishljena skupa meta cak i za pushku..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA