POČELA BITKA ZA PREDSEDNIKA DS: Tadić izaziva Živkovića i izbegava Đilasa na izborima!

Neočekivani povratak Zorana Živkovića na političku scenu i najava kandidature za predsednika DS pokušaj je Tadića da sebi izabere protivkandidata koga može pobediti, i tako u drugi plan gurne Đilasa, smatraju analitičari

  • 7

Zoran Živković, bivši premijer Srbije, juče je gostujući u Utisku nedelje najavio svoj povratak na političku scenu i kandidaturu za predsednika Demokratske stranke. Zanimljivo je, međutim, da je, samo nekoliko sati ranije, u jednoj drugoj emisiji, na Tv Prva, Boris Tadić upravo Živkovića p(r)ozvao da mu bude protivkandidat na stranačkim izborima.

Ostaje nejasno da li je doskorašnji predsednik Srbije znao za "povratničke namere" bivšeg gradonačelnika Niša ili ih je kojim slučajem - predvideo. Kako bilo da bilo, Živković je ponuđeni "dvoboj" oberučke prihvatio, a analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da Boris Tadić ovim pokušava sebi da izabere lakšeg suparnika na već najavljenim predsedničkim izborima u Demokratskoj stranci. ne bi li u drugi plan bacio jače konkurente koje ima u stranci.

- Tadićev samoizbor protivkandidata je pokušaj banalizovanja izbora unutar stranke, jer je Živković u ovom trenutku marginalac i nema nikakve šanse da ga ugrozi na izborima - kaže on.

Stanković sumnja da je kandidovanje Živkovića dobro osmišljen medijsko - politički manevar Borisa Tadića, koji bi kandidaturom Živkovića na izborima onemogućio jačim protivkandidatima da se kandiduju i time ga ugroze.

- Tadić ovim potezom kupuje sebi vreme i pokušava da u drugi plan stavi kandidovanje "jačih ljudi" kao što je Dragan Đilas, koji ga u ovom momentu može ugroziti na poziciji prvog čoveka demokrata - objašnjava on.

Analitičar Dušan Janjić kaže za Telegraf da je pominjanje Zorana Živkovića neduhovita politička dovitljivost Borisa Tadića.

- Proklamovanjem Živkovića kao svog protivkandidata Tadić pokazuje da sumnja u podršku koju trenutno ima u Demokratskoj stranci, te za svog rivala u prvi plan istura čoveka koji je slabiji od njega, a u strahu da na to mesto ne dođe neko mnogo, mnogo jači. Posle niza loših poteza i rezultata, koji su mu poljuljali položaj "neprikosnovenog", on traži ličnost koju bi ubedljivo dobio na izborima i na taj način vratio ugled u stranci  - ističe on.

Da podsetimo, Lider DS-a Boris Tadić rekao je gostujući u emisiji "Stav Srbije" autora Dragana Bujoševića, koja se emituje na Prvoj TV da je spreman da učestvuje na izborima za predsednika DS-a i da bi na njima voleo još jednom da odmeri snage sa Zoranom Živkovićem.

Malo kasnije, Zoran Živković, sada samo član DS-a, gostujući u Utisku nedelje na TVB92 je potvrdio da se vraća u politiku, te da je spreman da se kandiduje na izborima za predsednika DS, stranke koja "treba da se leči".

Živković je, s tim u vezi, danas na svom Fejsbuk profilu napisao poruku Borisu Tadiću koja glasi: "Kad god poželiš, bez nove izborne krađe, što pre to bolje..."

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    9. jul 2012 | 23:38

    haha ćevabdžija , šibicar , zvani 2 padeža protiv Đilasa zvanog validator i Tačijevog najnovijeg frenda...zemljo, otv ori se da ne gledamo više ove njuške , a još manje one okobajčetinske

  • Djole

    10. jul 2012 | 16:36

    Tadicu, zar si nas malo upropastio begaj bre da ti oci vise ne vidim.

  • Djole

    10. jul 2012 | 16:42

    Djilasu porucujem da osnuje svoju stranku i pokopa ovo zuto smece sto ga narod vie nece.Tadic gubi pamet i javno dokazuje za koga radi i za koga je dosad radio a na stetu naroda od koga je dobijao platu.IS, is ,is .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA