VLADA NA VIDIKU: SPS i PUPS rešili nedoumice, potpisivanje sporazuma u 17h

Sastanak lidera socijalista i Partije ujedinjenih penzionera Srbije okončan sinoć, koalicioni sporazum o formiranju nove vlade biće potpisan u prostorijama naprednjaka

  • 0

Sastanak lidera Socijalističke partije Srbije (SPS) , Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS)  i Jedinstvene Srbije (JS) završen je kasno noćas, a kako se nezvanično saznaje, PUPS i socijalisti rešili su nedoumice.

Kako je saopšteno iz SNS, sporazum o zajedničkom političkom delovanju predstavnika te stranke, SPS-PUPS-JS i URS biće potpisan u prostorijama naprednjaka u 17 časova.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da je dogovor o novoj vladi Srbije definitivno postignut, demantujući da je PUPS tražio neke nove funkcije.

- Nije tačna informacija, kako su objavili neki mediji, da je PUPS tražio neke nove funkcije ili postavljenja, već smo razmatrali ekonomski deo programa, kako bi korisnici budžeta dobijali na vreme prinadležnosti kao i ranijih godina - rekao je Marković.

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je prethodno da ta stranka neće potpisati koalicioni sporazum koji im je dostavio mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić, i da traže tretman ravnopravnog partnera u budućoj skupštinskoj većini.

Da će koalicioni sporazum biti potpisan, a sa PUPS-om biti pronađeno rešenje nastalih problema, tvrdila je i potpredsednica SPS Slavica Đukić-Dejanović, koja je navela da bi, prema najavama, sporazum o formiranju nove vlade, koju će činiti koalicije oko SNS, SPS i URS, trebalo da bude potpisan u utorak, ali da se ne zna tačan termin.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA