Rampa za Isu Mustafu u Briselu: Ništa od vizne liberizacije za Kosovo

Mustafa se u Briselu sastao sa komesarom za migracije i unutrašnja pitanja EU Dimitrosom Avramopulosom, koji je, kako su preneli prištinski mediji, zatražio da pitanje demarkacije bude što pre stavljeno na dnevni red parlamenta.

  • 9

Kosovski premijer Isa Mustafa nije danas u Briselu dobio podršku da potvrđivanje sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom ne bude uslov za dobijanje vizne liberalizacije.

NOVA PROVOKACIJA! Zovu Ramu i Mustafu u pomoć: Albanci sa juga Srbije traže zaštitu

Mustafa se u Briselu sastao sa komesarom za migracije i unutrašnja pitanja EU Dimitrosom Avramopulosom, koji je, kako su preneli prištinski mediji, zatražio da pitanje demarkacije bude što pre stavljeno na dnevni red parlamenta.

Avramopoulos je istovremeno, kako navodi Koha.net, ocenio da je Priština postigla napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno da se napredak održi i posebno da se broj presuda poveća, navodi se u zajedničkom saopštenju Evroopske komisije.

"Komesar Avramopulos je takođe priznao napore koje je uložilo Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i podstakao je premijera Mustafu, njegovu vladu i političke partije da to pitanje što pre stave na glasanje u Skupštini Kosova", navodi se u saopštenju.

Avramopulos je izrazio podršku Kosovu u fazama ka okončanju procesa liberalizacije viza i najavio posetu Kosovu pre letnjih odmora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пфк цг

    25. april 2017 | 19:08

    Браво албанчероси ! Супер вам држава , можете на пут чак до тиране , или улциња ;) Бананамени...

  • Cika Velja

    25. april 2017 | 19:17

    Kako su postigli napredak u borbi protiv kriminala i korupcije? Jesu likvidirali Tacija,Haradinaja,drugog Haradinaja...? Nisu??? E onda lazu!

  • Miki

    25. april 2017 | 21:12

    Tera siptarw da rade prlhav poso a verovatno i smrce drogu umesto da se smiri i dovede investitore u bujanovac i presevo on glumi budalu treba siptari da razmisle dali nemaju nijednog drugog pametnog coveka da trosi njihov novac za njegovu vladavinu dupetom nije mrdnuo da tim ljudima omoguce da bolje zive i imaju poso a ne da truje omladinu dalu bi njegovu decu poslao u smrt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA