Šta Ana Brnabić kaže o protestima i Vučićevoj pobedi

Brnabić je rekla da su svi protesti legitimni uz ocenu da je vlada fantastično reagovala na proteste pokrenute u gradovima Srbije posle izbora

  • 60

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da su protesti legitimni mada su mogli biti "demokratskiji" a da je pobeda Aleksandra Vučića neupitna i da su "građani bez daljnjeg rekli koga hoće za predsednika". Brnabić je gostujući na N1 televiziji rekla da su svi protesti legitimni uz ocenu da je vlada fantastično reagovala na proteste pokrenute u gradovima Srbije posle izbora.

Da su juče održani izbori dobio bih 61 odsto glasova: Vučić zahvalan opoziciji na rastu rejtinga

Evo kada Vučić mora da postane predsednik, a kada mora da bude izabran novi premijer

- Nije bilo policije, svi su ispoštovali te proteste, iako demonstranti nisu ispoštovali svoje sugrađane. Kako god da su nastali protesti, oni spontani više nisu, a valjda je O.K. i prema drugim građanima da se kaže kuda će ići. Sve skupa, to može da bude dosta demokratskije - kazala je ministarka.

Ona je dodala i da se slaže da sa onima koji protestuju treba razgovarati, ali da nije sigurna koga treba pozvati i "kako razgovarati sa grupom koja nema organizatora i spontano se okuplja".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ministarka je podvukla da je pobeda premijera Vučića do te mere neupitna, i brojčano velika, da ne postoji prostor za bilo kakve spekulacije niti oko spiska, niti oko krađe.

- Građani su bez daljnjeg rekli koga hoće za predsednika - naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, kada je takva pobeda fer je i demokratski da se čestita.

- Strašan je taj čin nečestitanja nekome sa kim ste učestvovali u trci - dodala je i navela da kampanja jeste bila prljava, ali je iza nas i sada svi treba da rade za Srbiju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako je rekla, bila je u štabu SNS u noći saopštavanja rezultata jer je Vlada Srbije njen tim i dodala:

- To je tim kojem pripadam, Aleksandar Vučić je predsednik vlade, predsednički kandidat koji je odneo ubedljivu pobedu, bilo bi nevaspitano da ne odem i da čestitam mu.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa Savamalom ona je rekla da rušenje nije trebalo da se izvede na način na koji je urađen i da nadležni treba da odgovaraju, ali i podvukla da važan projekat "Beograd na vodi" treba da nastavi da se gradi.

- Rušenje treba ispitati, nadležni treba da odgovaraju, ali jako je važno istaći da je to važan kapitalan projekat od strateškog interesa za Beograd i Srbiju - rekla je Brnabić za N1 i ocenila da je "strašno" da taj projekat od prvog dana nailazi samo na kritike.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Urbanisti, arhitekte, nevladine organizacije, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, čuli smo da se uništava najlepši deo Beograda, a on je stajao kao deponija više od 50 godina i niko nije digao glas za taj najlepši deo Beograda, koji je bio najveće ruglo više od 50 god, niko nije rekao ''hajde da napravimo nešto''. A ova vlada je to realizovala - kazala je ona i dodala da je i pre ulaska u vladu podržavala projekat.

Ona je govoreći o novim zdravstvenim karticama i kašnjenju u njhovom izdavanju, rekla da je ta akcija "daleko od uspeha" i da su tome doprineli razni faktori.

Brnabić je rekla da će baze biti povezane do juna u tom mesecu biti puštena pilot faza testiranja rada baza podataka, a u oktobru će ona puštena za sve građane pa više neće morati da overavaju knjižice.

- To će se desiti u 2017, garantujem - rekla je Brnabić za N1.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brane g

    26. april 2017 | 15:23

    To je jedina istina a sve drugo je izvrgavanje demokratiji.

  • Pjer

    26. april 2017 | 15:20

    Ani je ,vala,svaka na mestu !!!

  • Vesna

    26. april 2017 | 14:22

    Žena je u pravu, a što se protesta tiče sve je dobro dok su mirni, a kada počne da se lupa i razbija država će morati da upotrebi sva zakonski i legitimna sredstva da suzbije to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA