DAČIĆ I 15 MINISTARA: Vučiću odbrana, Kneževiću poljoprivreda, Kojenu ili Delevićki diplomatija

Vlada će imati dva potpredsednika - Milana Krkobabića i Suzanu Grubješić, Dinkić će voditi resore finansija, privrede i ekonomije, a Velja Ilić unutrašnju i spoljnu trgovinu. Nova imena i Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Radoslav Pavlović, Branko Ružić, Slavica Đukić-Dejanović...

  • 8

Ivica Dačić, mandatar za sastav nove vlade, ovih dana objaviće sastav svog kabineta u kome će, kako Telegraf saznaje, biti 16 imena.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić biće novi ministar odbrane, ali i zamenik premijera. Funkcija potpredsednika vlade pripašće Milanu Krkobabiću iz PUPS-a (ujedno i novom ministru za rad i socijalnu politiku), kao i Suzani Grubješić iz URS-a.

Kao što se pretpostavljalo, Dačić će zadržati funkciju ministra policije, a ministri iz redova SPS-a su i Žarko Obradović (prosveta), Milutin Mrkonjić (infrastruktura), kao i dosadašnja predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović (zdravstvo) i Branko Ružić (sport i omladina).

URS će dobiti dva mesta za troje funkcionera. Osim Grubješićeve, članovi Dačićevog tima biće Mlađan Dinkić (ekonomija, finansije i privreda) i Verica Kalanović (regionalni razvoj, državna uprava i lokalna samouprava).

Konačno, najveću stranku u vladi, SNS, osim Vučića predstavljaće: Nikola Selaković (pravda), Zorana Milanović (energetika), Goran Knežević (poljoprivreda), Radoslav Pavlović (kultura). S liste naprednjaka dolazi i lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji će u novoj vladi "dužiti" unutrašnju i spoljnu trgovinu.

Poslednja enigma vezana za formiranje vlade odnosi se na funkciju ministra spoljnih poslova. Vuka Jeremića najverovatnije će zameniti bivši Tadićev savetnik Leon Kojen, a ukoliko on odbije to mesto ono će biti ponuđeno direktorki Kancelarije za evropske integracije Milici Delević.

Evo kako je nova koalicija raspodelila ministarstva:

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA