Razdor među demonstrantima: Svako ide svojim putem

Grupa “Protiv diktature” navodi i da je i pre razilaženja bila za obustavu svakodnevnih šetnji

  • 48

Neformalni organizatori protesta "Protiv diktature", koji se već mesec dana odvijaju širom Srbije, potvrdili su da je došlo do razdora unutar te grupe. Kako se navodi u saopštenju dostavljenom sa zvanične i-mejl adrese pokreta "Protiv diktature", tenzije između dve struje - onih koji su hteli da protest usredsrede prevashodno protiv sistema koji omogućava diktaturu i onih koji bi da pokušaju da iskoriste uticaj i u socio-ekonomskoj sferi - kulminirale su na sastanku na kom je glasovima većine podržan stav da se protesti drže prevashodno borbe protiv diktature.

Mali neće biti gradonačelnik! Vučić: Ja sam doneo odluku

BALKAN PRED EKSPLOZIJOM - Zastrašujući izveštaj NATO o regionu

- Žao nam je što su naši saborci, čiji lični stavovi nisu podržani, odlučili da se odvoje. Želimo im sreću u borbi za socio-ekonomske reforme i nadamo se da ćemo moći opet da sarađujemo u borbi protiv diktature, koja je povod ovih protesta - navodi se u saopštenju.

Grupa “Protiv diktature” navodi i da je i pre razilaženja bila za obustavu svakodnevnih šetnji, ali da ideja nije mogla da se izvede usled želje ljudi koji su bili na ulicama da sa protestima nastavimo.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Navode i da žele da imaju kontakte sa sindikatima i da ključ uspeha leži u povezivanju svih organizacija i institucija koje ne žele da sarađuju sa, kako navode, diktatorskim režimom.

Pokret “Protiv diktature” poručuje i da nema nameru da pruži podršku nijednom političaru ili stranci, jer je taj pokret, kako navode, usmeren ka sistemu, a ne pojedincima iz političke elite.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Insajder.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA