Dačić disciplinuje stranku: Upozorio sam ih da vode računa o izjavama

Dačić je upozorio Tončeva da prestane da javno govori protiv saradnje SPS sa SNS i da na taj način ugrožava vladajuću koaliciju

  • 1

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je za "Politiku" da Novica Tončev svoje tvrdnje da SPS-u preti utapanje u Srpsku naprednu stranku nije izneo na sednici bilo kog stranačkog organa, pa ni na predsedništvu. Dačić je dodao da su svi članovi Predsedništva SPS na sednici u ponedeljak bili jedinstveni u pogledu stranačke politike.

Slavica Đukić-Dejanović: Ako Tončev ima primedbe na SPS, neka napusti stranku

Šta je Dačić poručio austrijskim i američkim studentima o srpskoj duši?

Tončev je član Predsednštva SPS i narodni poslanik.

"Politika" konstatuje da je Dačić za taj list samo "pomirljivo" rekao: Upozorio sam ih da vode računa o izjavama. Ako imaju nešto da kažu, imaju stranačke organe.

"Večernje novosti" pišu da su poslednji istupi Tončeva, koji je tvrdio da SPS-u preti opasnost da nestane zbog prevelikog približavanja naprednjacima, bili tema njegovog sastanka sa Dačićem.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako tvrdi list, Dačić je upozorio Tončeva da prestane da javno govori protiv saradnje SPS sa SNS i da na taj način ugrožava vladajuću koaliciju.

"Novosti" navode i da je Tončev bio tema sednice Predsedništva SPS na kojoj je odlučeno da je saradnja sa naprednjacima unapređena i da ne bi više smelo da bude oprečnih izjava o tome u medijima.

I "Politika" i "Novosti" pišu da je Tončev nezadovoljan pozicijom u stranci i da očekuje da dobije mesto potpredsednika SPS.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA