Više od 300 km/h! Vučić i srpska delegacija na sastanak stižu superbrzim vozom (FOTO)

Srpska delegacija je do Tangšanga putovala oko sat vremena, brzinom većom i od 300 kilometara na sat, kao što se može videti na fotografiji

  • 16
Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je vozom u Tangšang iz 180 kilometara udaljenog Pekinga. Srpska delegacija je do ovog grada putovala oko sat vremena, brzinom većom i od 300 kilometara na sat, kao što se može videti na fotografiji.

Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Putinom i najavio za sutra NAJVAŽNIJI sastanak u Pekingu

Šta je Putin rekao o saradnji sa Srbijom pred svetskim liderima u Pekingu?

Srpsku delegaciju su na Železničkoj stanici u tom mestu dočekali zamenik guvernera provincije Hebei Vang Sjaodung i gradonačelnik Tangšana Ding Siufeng.

Vučić je u kineskoj provinciji Hbei razgovarao sa guvernerom Su Ćinom i obišao železaru Hestil - Tangstil Tangšan.

Posle sastanka u Hbei provinciji premijer i delegacija Srbije se takođe vozom vrtila u Peking, a Vučić će posetu Kini, tokom koje je učestvovao na Forumu "Pojas i put za međunarodnu saradnju", završiti bilateralnim susretima sa premijerom Li Kećiangom a zatim i predsednikom Kine Si Đinpingom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    16. maj 2017 | 10:01

    I sta mi imamo od toga?

  • Isko

    16. maj 2017 | 13:29

    Imaju oni u Šangaju i brži voz. Kada projuri pored tebe u kolima, izgleda kao da je vetar prohujao. Kinezi su tehnološki najnaprednija nacija, to su i Amerikanci priznali pre par godina. Spoj prirodne vrednoće, velikih ljudskih resursa i posvećenosti. Svi ostali mogu samo da dunu u dlanove, kada se uspostavi njihova svetska dominacija koja je na vidiku. Ovo što radi Vučić (za koga inače ne glasam) je zalog za neko buduće vreme.

  • Суд

    16. maj 2017 | 10:27

    Скоро ко код нас.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA