PREDSEDNIK OPŠTINE VRAČAR ZA TELEGRAF: Plaćanje TV pretplate nije socijalno pravedno

Branimir Kuzmanović smatra da sistem naplate mora biti promenjen, kao i da od tog novca treba finansirati samo informativni, kulturni, dečiji i slične programe

  • 5

Predsednik opštine Vračar i član Demokratske strane Branimir Kuzmanović smatra da plaćanje TV pretplate nije socijalno pravedno i dobro organizovano. On je pre dva dana na društvenoj mreži Tviter podržao blogera Milana Komponenskog, uhapšenog jer nije prijavio skup protiv plaćanja ove pretplate, i najavio da će podržati svaki eventualni sledeći takav skup.

U razgovoru za Telegraf, Kuzmanović je objasnio zašto plaćanje pretplate na brojilo smatra nepravednim.

- Ne mislim da pretplatu treba sasvim ukinuti, ali mislim da nije u redu da neko ko živi u vili i četvoročlana porodica koja živi u jednosobnom stanu pretplatu plaćaju isto. Mislim da ta naplata mora biti drugačije organizovana - rekao je Kuznamović.

Predsednik opštine Vračar nije zadovoljan ni načinom na koji se novac od pretplate raspoređuje u finansiranju medijskog Javnog servisa Srbije.

- Mislim da to treba programski razdvojiti, pa da se jasno zna koji informativni, istorisjki, kulturni sadržaj je finansiran od tih para i da od tog novca treba samo takve programe i finansirati. Onda će i ponuda biti bolja - smatra Kuzmanović.

On dodaje i da, iako finansiran iz džepova građana, RTS ima ponudu programa kao svaka druga komercijalna stanica.

- Ne sav program, ali najveći deo jeste kao da se emituje na komercijalnoj televiziji, pa treba da donese novac. Mislim da takve sadržaje ne treba finansirati od pretplate, nego ta sredstva treba odvajati na programe poput dečijih, kulturnih iki istorijskih - zaključuje predsednik opštine Vračar.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    16. jul 2012 | 04:55

    Tacno!!! Narod vec placa porez iz koga se placa servis RTS-a. Naknadnom naplatom cini se pljacka tog istog naroda koji sve to vec jednom placa kroz porez. Druga stvar, RTS kroz reklame naplacuje isti servis treci put pa je to trodupla pljacka E sad kad bi RTS imala plate prosecnig coveka u Srbiji onda bi i bilo razumljivo da se naknadno narod oporezuje tj. pljacka. Radnici u RTS medjutim imaju plate po nekoliko puta vece od proseka u Srbiji pa sotim kao prvo trebaju da smanje plate a posle toga i kolicinu balvana kpoji nista ne rade osim sto trose to sto opljackaju svakog meseca od naroda kroz plate. Sve to kako i sta radi, RTS nebi trebalo da ima vise od trecine danas zaposlenih ljudi. E kad bi to bilo tako onda bi svi nesto radili i nebi bilo vremena da se planiraju kradje poput danas

  • sashki

    16. jul 2012 | 04:47

    ma kakva pretplata. gde Sam Ja to potpiso kontrakt da zelim njihove usluge?!?!

  • REALNO

    16. jul 2012 | 14:18

    Da placam pretplatu da bi "veliki mag" filma i "branilac pravoslavlja" Rados Bajic snimao "Ravnu Goru"? Pa, nikada, bre! Muka mi je vise od "ispravljanja" nepravdi i pretvaranja porazenih u pobednike i "oslobodioce".p.s. Muka mi je,ali manja, i od cica strucnjaka za vremensku prognozu.Pogledajte HRT, naucite nesto...neznalice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA