Tabaković žali što Vučić više neće biti premijer: Brinem zbog toga

Postoji veliko opterećenje za bilo kog naslednika Aleksandra Vučića, jer će teško neko drugi imati toliku posvećenost i toliko poznavanje stvari - rekla je Tabaković

  • 47

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da nije srećna što Vlada Srbije mora da dobije novog premijera.

Stefanović o vanrednom parlamentarnim izborima: Sve je moguće

Ružić: Ne bih se kladio na Dačića kao budućeg premijera, Vučić je hladnokrvan i mudar prema pretnjama Albanaca (VIDEO) (FOTO)

Odgovarajući na novinarsko pitanje o potencijalnom kandidatu za funkciju novog predsednika vlade, Tabaković je rekla da uštede od 148,4 milijarde dinara koje je privrede ostvarila od 2014. do 2016. godine ne bi bile moguće da nije bilo politike koju je vodila Vlada premijera Aleksandra Vučića.

- Postoji veliko opterećenje za bilo kog naslednika Aleksandra Vučića, jer će teško neko drugi imati toliku posvećenost i toliko poznavanje stvari -  rekla je Tabaković na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je objasnila, na sednicama vlade kojima je prisustvovala, niko nije mogao da u samo tri minuta izračuna fiskalne rizike od, primera radi, zapošljavanja jednog profesora, i to ne samo za dati trenutak već i na srednji rok, kao što je to mogao Aleksandar Vučić.

- Brinem zbog toga -  rekla je Tabaković, ali je dodala da to ne znači da nije optimista.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    19. maj 2017 | 17:54

    Nema sumnje da je Vucic nezamenjiv ali tu je on i dalje da pruzi pomoc buducem premijeru.

  • oki

    19. maj 2017 | 16:06

    Vucic je fenomenalno radi posao premijera ...unapredio odnose sa svim drzavama i podigao zivotni standard svih gradjana Srbije

  • Vanja

    19. maj 2017 | 20:02

    Nece Vucic svakog postaviti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA