Gašić zamrznuo sve stranačke funkcije: Želimo da sve bude po zakonu

Kako je bivši ministar odbrane rekao, velika mu je čast što može da služi zemlji, ali i da "pomogne svom velikom prijatelju" premijeru i novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću

  • 66

Novi šef Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić rekao je da je zamrzao članstvo u SNS, kako bi se njegovo imenovanje obavilo po zakonu. To je stranka koju najviše volim, iza mene je sedam godina prelepog rada u velikoj porodici od 750.000 ljudi, ali zbog svega ovoga, zamrzao sam članstvo u Predsedništvu, želimo da sve bude po zakonu, rekao je Gašić za TV Prva.

SNS: Gašić će štititi državu i njenu bezbednost

VUČIĆ POTVRDIO: Gašić novi šef BIA, ime premijera do 13. juna, inauguracija posle 20. juna

Kako je bivši ministar odbrane rekao, velika mu je čast što može da služi zemlji, ali i da "pomogne svom velikom prijatelju" premijeru i novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na pitanje kako odgovara na kritike da nije stručan za mesto šefa BIA i da je doveden po stranačkoj liniji, Gašić kaže da "kompetencije proizilaze iz velikog rada u prethodnim godinama".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ti napadi su neprekidni i to od onih koji su isto činili. Kažu, dolazi partijski čovek, pa zar nisu to isto radili, pa je posle Saša Vukadinović otišao kod Pajtića u kampanju. Što se nas tiče, rezultati iza nas u ministarstvu odbrane, još od 2012. godine kada je ministar bio Vučić su jako dobri i prepoznatljivi, a zatekli smo zapuštenu vojsku u katastrofalnom stanju. Iz tog velikog rada dolazi kompetentnost - rekao je Gašić.

Kako kaže, veliko poverenje Aleksandra Vučića stekao je "dugogodišnjom saradnjom".

- Prvo u stranačkim odnosima, a posle i kao ministar odbrane u saradnji sa svojim šefom, Vučićem kao premijerom. Zajedno smo prošli kroz teške poplave, pa kroz teške reforme Vojske Srbije koja je bila zapuštena. Kroz sve to smo prošli i došli do toga da imam veliko poverenje kod Vučića - rekao je Gašić za TV Prva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Visnja

    23. maj 2017 | 20:52

    Na kraju krajeva, najbitnije je da li zna da obavlja posao zar ne!? Zbog cega se dize tolika prasina oko toga da li je u stranci ili ne!? Ako ima kvalitet a ima ga, to je zanemarljivo....

  • milica

    23. maj 2017 | 20:12

    dokaz da je čovek od reči čovek od poverenja

  • Bogdan

    24. maj 2017 | 07:37

    Bitno je da je ispoštovana zakonska forma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA