Ostojić: LDP ukazivao na pokušaje prodaje "Politike"

Funkcioner Liberalno demokratske partije govorio je pre nekoliko meseci da LDP ima saznanja da "vrh države, preko svog čoveka u Kuriru, hoće da preuzme Politiku"

  • 0

Funkcioner Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić izjavio je da je ta stranka još pre nekoliko meseci ukazivala na mogućnost netransparentne prodaje udela VAC-a u "Politici" i ocenio da je skandal način na koji je ta nacionalna institucija promenila vlasničku strukturu. 

- Ovo je prava slika i prilika kako odlazeće vlade, tako i one koja dolazi, a vecina onih u dolazećoj vladi su oni koji su bili i u prethodnoj. Činjenica je da je LDP bio u pravu kada je krajem prošle godine upozoravao da se ovo sprema. Tada smo pokvarili neke kombinacije, koje su očigledno sada odrađene - rekao je Ostojić.

On smatra da je netransparentna prodaje te medijske kuće "nekoj opskurnoj firmi iz Moskve sa srpskim imenom" skandal i predstavnici državnog kapitala u "Politici" treba da odgovore da li im je ponuđeno pravo preče kupovine i zašto nije iskorišćeno ako im je ponuđeno.

- Mislim i da odlezeća vlast i ova koja dolazi i koja se zaklinje da će negovati slobodu medija treba da odgovore na ovo pitanje - rekao je Ostojić.

- LDP je krajem prošle godine jasno ukazivao ko je bio iza prve kombinacije i preko koga je to trebalo da bude odrađeno i rekli smo, pošto je to pokvareno, praviće se konzorcijum sa sličnim ili istim parama. Tada smo obavestili nadležne, od tužilaštva do Agencije za borbu protiv korupcije i time treba da se bave nadležni, a ne političke partije - naveo je Ostojić.

Ostojić je u decembru prošle godine govorio da LDP ima saznanja da "vrh države preko svog čoveka u ''Kuriru'' hoće da preuzme Politiku". 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA