ŠAPIĆ: Čume preti odbornicima DS-a! BUHA: Budalaštine!

Predsednik beogradskog odbora DS-a navodi da je u pismu ministru policije zatražio od MUP-a da zaštiti odbornike od nasilničkog i kriminalnog ponašanja, dok mu zaštićeni svedok poručuje da najpre proveri ono za šta ga optužuje

  • 3

Beogradski odbor DS zatražio je danas od MUP-a da "zaštiti" odbornike Skupštine opštine Surčin, koji su, kako tvrdi, izloženi "fizičkim i verbalnim pretnjama od strane zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe, zvanog Čume, koji je organizator odborničke većine u Surčinu".

Taj odbor je u saopštenju naveo da je juče poslao dopis ministru policije Ivici Dačiću, u kojem se od MUP-a traži da zaštiti odbornika DS Vojislava Janoševića i odbornika Dragoljuba Sudžuka koji je želeo da glasa "po svojoj savesti".

Dačić je pozvan da reaguje na, kako kažu, pretnje i zastrašivanja demokratski izabranih odbornika u Surčinu, da ih zaštiti od nasilničkog i kriminalnog ponašanja kojem su izloženi i da javnosti dokaže da je govorio istinu kada je tvrdio da neće dozvoliti povratak "metoda devedesetih“ u Srbiji.

Predsednik beogradskog odbora DS Aleksandar Šapić naveo je u pismu Dačiću da je nastavljeno "maltretiranje kojima su od strane kriminalnih grupa izloženi odbornici DS u Surčinu, a posebno dosadašnji predsednik te opštine Vojislav Janošević".

Šapić podseća da je izbor predsednika opštine "sprečen" pre više od mesec dana, kada je u opštinu "uletela velika grupa kriminalaca", koja je jednog odbornika, koji je želeo da glasa protiv koalicije SNS-SPS-GGi, "bukvalno otela iz prostorija opštine".

- Uz pratnju policije Buha preti odbornicima DS i lepi plakate uvredljive sadržine po Janoševića. Postavlja se pitanje kako je to moguće i zašto policija to dozvoljava - upitao je Šapić.

On od Dačića očekuje da, kako kaže, bez obzira na stranačku pripadnost i želju odbornika socijalista u Surčinu da imaju predsednika opštine, u skladu sa ovlašćenjima naredi pripadnicima MUP da profesionalno obavljaju posao, istraže dešavanja sa konstitutivne sednice, privedu i procesuiraju sve koji su u tom "divljaštvu" učestvovali, a posebno one "koji su tu planski došli, a nisu stanovnici opštine Surčin".

Šapić je rekao i da očekuje da se povede disciplinski postupak protiv pripadnka MUP-a koji su bili angažovani na čuvanju Buhe, dok se on "bavio ovakvim aktivnostima".

Ljubiša Buha međutim, negira Šapićeve optužbe nazivajući ih budalaštinama.

- Vojica Janošević pokušava da prikrije svoje kriminalne aktivnosti u opštini Surčin pa hoće da skrene pažnju na mene da bi to prošlo. Koliko sam čuo, grupa građana je protiv njega podnela 49 krivičnih prijava, Tužilaštvo ih je prosledilo pa se svaki sat očekuje njegovo hapšenje. Kada je reč o maltretiranju, bolje da ide da se leči jer je lud čovek - kazao je Buha za Telegraf.rs.

On dodaje da je Sudžuk, za koga ga DS takođe optužuje, već bio, prema njegovim saznanjima, u policiji i dao iskaz te da bi trebalo ostaviti Tužilaštvu i policiji da rade svoj posao.

- Šapiću bih poručio da najpre proveri te navode, a ne da uvlači ceo DS u to. Mene politika ne zanima, ali me interesuje da li će podneti ostavku kada Janošević bude uhapšen - rekao je Buha.

Predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović rekao je danas da DS iznosi neistine oko dešavanja u opštini Surčin i naglasio da se tamo desio pokušaj DS-a  da "kidnapuje" odbornika SNS-a a da naprednjaci odbornike demokrata nisu tražili, kidnapovali ni maltretirali.

- Sutra pred vas mogu da dovedem, i to odgovorno kažem, većinu od ukupnog broja odbrnika skupštine te opštine da pokažemo da SNS ima većinu za formiranje vlasti u Surčinu. To što je DS nezadovoljna što gubi vlast u većem broju opština je njihova stvar - rekao je on.

(A.P. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    18. jul 2012 | 18:23

    U drugim zemljama zasticeni svedoci zive po radnickim kontejnerima i barakama i imaju za egzistenciju a kod nas ove svinjske glave kojima je dokazano da su ubijali,senluce i grade obrazovne centre i puteve,lupaju ministrima samare!Toliko o borbi protiv kriminala.

  • ma neeeeeeeeeeeeeee,.....

    18. jul 2012 | 20:01

    Gangula brate ,...

  • hercehov grad

    18. jul 2012 | 23:22

    koliko znam Buha je njihov covek jer je u prosloj deceniji bio njihov svedok protiv ,,zemunskog klana,, i Legije.Tada je bio dobar?I nije Sapicu povratak ,,devedesetih,, nego povrazak ,,dvehiljadite,, posle ,,vaseg ,, petog oktombra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA