SPO i DHSS u zajedničkom poslaničkom klubu

Predsednik zajedničkog kluba u srpskom parlamentu biće Aleksandar Jugović, a njegov zamenik jedini poslanik DHSS-a Olgica Batić, ćerka nakadašnjeg lidera te partije

  • 2

Srpski pokret obnove i Demohrišćanska stranka Srbije oformili su zajednički poslanički klub, u kom će biti pet poslanika, saopšteno je danas iz tih stranaka.

SPO je sa četiri poslanika bio na listi "Preokreta", dok je DHSS sa jednim poslanikom - ćerkom nekadašnjeg lidera te stranke Vladana Batića Olgicom Batić, bio na listi "Za evropsku Srbiju".

U saopštenju, koji su potpisali potpredsednik SPO Aleksandar Jugović i Olgica Batić, navedeno je da je dogovoreno da partner te dve stranke u izgradnji moderne Srbije bude kao i protekle dve decenije DS, kao i da će dalja saradnja u parlamentu demokrata i tog poslaničkog kluba biti usmerena isključivo na zastupanje interesa građana Srbije.

- Dvadeset godina bratske borbe lidera SPO i DHSS za bolju, evropski usmerenu Srbiju, podudarnost programa ove dve stranke i isti pogled na budućnost, potvrđuju kompaktnost ovog savezništva. Samo jaka evropska-srpska desnica, a evropsku desnicu u Srbiji predstavljaju jedino SPO i DHSS, može doprineti brzom rešavanju nasleđenih problema - piše u saopštenju.

Jugović, koji će biti predsednik tog kluba, i Batićeva, koja će biti njegov zamenik, istakli su da samo saradnja evropske levice i evropske desnice može Srbiju povesti putem preporoda. Zvaničan naziv tog kluba biće SPO-DHSS.

Do sada je, kako piše na skupštinskom sajtu, oformljeno osam poslaničkih klubova. Poslanički klub SNS ima 64 poslanika, klub SPS ima 25 poslanika, DSS 21, URS 13, PUPS 12, NS osam, JS sedam, dok poslanički klub SVM broji pet poslanika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    18. jul 2012 | 22:32

    Bravo! Dobro je za Srbiju da u skupštini postoji jedan čisto monarhistički poslanički klub!

  • hercegov grad

    18. jul 2012 | 23:08

    oni su se dobro razumeli i kad je bila podela plena od pljacke drzavnih dobara.Gde ja szadoh ti cerko produzi.Ne pada daleko iver od klade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA