Vreme je da razgovaramo o Ustavu i Kosovu: Vučić za otvoreni društveni dijalog

Vučić je rekao da će tako da se vidi "gde je naša politika", gde vidimo Srbiju u narednom periodu i kakva je politika za koju se borimo i šta je njen sadržaj

  • 57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da želi da otvori društveni dijalog o Ustavu i odnosu prema KiM, kao i o odnosu prema regionu, a koji će da traje tri, šest i više meseci. On je za Radio Slobodna Evropa (RSE) kazao da će tako da se vidi "gde je naša politika", gde vidimo Srbiju u narednom periodu i kakva je politika za koju se borimo i šta je njen sadržaj.

DA LI STE PRIMETILI: Zajednički detalji Vučićeve zakletve i Trampove inauguracije (FOTO)

VUČIĆ SE PROVOZAO U VOJNOM "HAMVIJU": Prva predsednička akcija posle polaganja zakletve (FOTO)

- To su ozbiljne, odgovorne stvari. I ako možemo tu vrstu dijaloga da otvorimo i sa političkim strankama, sa političkim predstavnicima, zašto ne verskim zajednicima, civilnim društvom, nevladinim sektorom, sa svima o tome šta su ciljevi Srbije, gde je njeno mesto u budućnosti. Kada strateški postavite ciljeve, moći ćete da pronađete put. A to što se mi vozikamo ovde, a nikad ne znamo gde ćemo se parkirati na kraju, to nikad ne može dobro da se završi - rekao je Vučić.

On je dodao i da odluke po pitanju Kosova treba da budu usaglašene sa životnim problemima, sa onim što tišti Srbe na Kosovu i Metohiji i što su prava Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ali da zaboravimo da smo mi jedini koji odlučuju. Da znamo kakva je uloga Albanaca. Da stvari postavimo u racionalnu ravan, na nacionalni nivo i da na takav način o tome razgovaramo. Brinem za budućnost Srbije. I lepo sam juče rekao: poštujem ja svaku crkvenu zajednicu. Ali naš je posao da brinemo o zemaljskom životu, o nekom nebeskom neka brinu neki drugi - rekao je Vučić.

Govoreći o promeni Ustava, on je kazao da je o toj temi neophodan razgovor.

- Hajde da sednemo da razgovaramo, ako možemo da razgovaramo. Ako možemo da se dogovorimo, mi smo nešto uradili za svoju zemlju. Ako propadne, znači da smo još jednom više brinuli o zemlji svojih dedova nego o zemlji svoje dece - zaključio je Vučić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    2. jun 2017 | 11:56

    Ako izdas Kosovo gori si od zajeva

  • Džoni

    2. jun 2017 | 11:02

    Samo otvorenim dijalogom doćićemo do rešenja.

  • Goran

    2. jun 2017 | 15:45

    Ustav i Kosovo su veoma važna pitanja oko kojih se Srbi moraju dogovoriti i zauzeti jedinstven stav. Stoga pozdravljam Vučićevo insistiranje na društvenom dijalogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA