≫ 

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Vučiću 60,1 odsto podrške, SNS jači od svih ostalih stranaka zajedno

U parlament bi, pored naprednjaka, ušao i SPS (9,1 odsto), Pokret "Slobodni građani Srbije" Saše Jankovića (8,5), zatim DS (7,4) i SRS (5,1), pokazalo je junsko istraživanje agencije "Faktor plus"

  • 61

Prema istraživanju koje je danas objavio Faktor plus, a koje je sprovedeno u periodu od 26. maja do 1. juna, kada bi predsednički izbori bili ponovo održani u nedelju 4. juna, Aleksandar Vučić bi ponovo dominirao, ali ovog puta sa još većom razlikom.

Vreme je da razgovaramo o Ustavu i Kosovu: Vučić za otvoreni društveni dijalog

Jeremić pravi stranku: Hoću da pomirim "prvu" i "drugu" Srbiju

On bi osvojio čak 60,1% glasova (na izborima u aprilu osvojio je 55,08%). Drugi bi ponovo bio Saša Janković sa 16,2%, Vuk Jeremić osvojio bi 6,3%, Luka Maksimović (Beli Preletačević) 4,8% i Vojislav Šešelj 3,9%.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ako bi u nedelju bili održani parlamentarni izbori, građani bi u najvećoj meri podržali SNS (52 odsto).

U parlament bi, pored naprednjaka, ušao i SPS (9,1 odsto), Pokret "Slobodni građani Srbije" Saše Jankovića (8,5), zatim DS (7,4) i SRS (5,1), pokazalo je junsko istraživanje agencije "Faktor plus".

Sve ostale stranke, od DJB, preko Dveri, do PUPS i SDPS-a bile bi ispod cenzusa, s tom razlikom što bi, hipotetički posmatrano Krkobabićeva i Ljajićeva stranka kao deo koalicije još više ojačale SNS, pa bi na ovaj način, i uz taj "miraz" vladajući blok imao gotovo dvotrećinsku većinu.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Kad je reč o izlaznosti, situacija je najmanje jasna, jer je na pitanje "da li biste izašli na parlamentarne izbore kada bi se održali u nedelju?" potvrdno odgvorilo 42 odsto anketiranih, 38 odsto odgovorilo je negativno, dok je 20 odsto neodlučno.

Da podsetimo, izlaznost na izborima 2. aprila bila je 54,36%.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA