Putin šalje najmoćniju ženu Rusije na inauguraciju Vučića

Matvijenko je stalni član Saveta bezbednosti Ruske Federacije i slovi za treću najuticajniju političku ličnost Rusije, posle predsednika Putina i premijera Dmitrija Medvedeva

  • 37

Na promociju Vučića kao predsednika Srbije, 23. juna, doći će više od deset šefova država i vlada, svi lideri regiona, mnogobrojni ministri inostranih poslova, dok će Rusija i Kina poslati specijalne izaslanike, među kojima je i Putinova najbliža saradnica, predsednica Gornjeg doma parlamenta Valentina Matvijenko, saznaju "Novosti".

Kolinda Grabar Kitarović potvrdila da dolazi u Beograd na inauguraciju Vučića (FOTO)

Prvo Vučićevo predsedničko putovanje: Svi lideri regiona na brdu kod Kranja (FOTO)

Matvijenko je stalni član Saveta bezbednosti Ruske Federacije i slovi za treću najuticajniju političku ličnost Rusije, posle predsednika Putina i premijera Dmitrija Medvedeva. Ruski mediji je već godinama biraju za najmoćniju ženu u toj zemlji.

Pored najmoćnije žene u Rusiji, najavljen je dolazak kineske vladine delegacije sastavljene od visokih kineskih zvaničnika, ali i presednika Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, na čijoj inauguraciji je takođe bio Vučić, kao premijer.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Očekuje se dolazak i Viktora Orbana, mađarskog premijera, kao i šefa makedonske države Đorđa Ivanova. Iz Sarajeva stižu članovi trojnog Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Evropsku uniju trebalo bi da predstavlja komesar za proširenje Johanes Han. U Beograd stiže i austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc. Očekuje se i dolazak najviših predstavnika Rumunije, Bugarske, Grčke...

Vučić je uoči polaganja zakletve najavio da će na inauguraciji biti prisutan do sada najveći broj predsednika, šefova vlada, ministara spoljnih poslova, naglasivši da će to biti najveće priznanje ne za njega lično, već za našu zemlju.

Skup povodom inauguracije biće organizovan u Palati "Srbija", koja jedina može da primi veliki broj visokih gostiju iz regiona i sveta, a zvanicama će isključivo biti služeni proizvodi iz Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    3. jun 2017 | 23:37

    Zasluženo! Sve čestitke.Ovakvi gosti su nagrada svima u Srbiji. Nadam se da će to ljudi u ovoj zemlji shvatiti.

  • Uroš d'dorf

    3. jun 2017 | 23:41

    Bravoooo!!!evropa i svet uvažavaju g VUČIĆA što je dokazao svojim radom!normalno srbi ne bi bili srbi ako ne kažu nevalja(hoćemo svi da vozimo mercedese sad i odma' bre)'aj sad minusi...

  • Milošte

    3. jun 2017 | 23:38

    Zar ovo nije Neda Ukraden ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA